Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, sinirsel bir rahatsızlık nedeniyle yatağa mahkum olan 6 yaşındaki Suriyeli Hinit Birimu'nun tedavisi için aileye yardım elini uzattı.

        Anadolu Ajansı'nın "Suriyeli çocuk teşhis konulamayan hastalık yüzünden eriyor" başlıklı haberi ile sesini duyurduğu Hinit için, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti.

        Birimu ailesini Yayladağı ilçesindeki evlerinde ziyaret eden Yayladağı İlçe Sağlık Müdürü Mesut Alkaç, küçük kızın durumu hakkında aileden bilgi alarak, bugüne kadar yapılan tahlil ve tedavi sonuçlarını inceledi.

        Alkaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yaşına kadar hiçbir rahatsızlığı bulunmayan Hinit'in eski sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

        Şu ana kadar kesin hastalık teşhisi konulamayan Hinit'i ilk olarak Hatay Devlet Hastanesine götüreceklerini aktaran Alkaç, burada yapılacak ilk muayenenin ardından gerekli görülecek kent veya hastanelere sevk edilebileceğini sözlerine ekledi.

        Baba Bera Birimu da çocuklarının gözlerinin önünde erimesine dayanamadıklarını ifade ederek, "Türkiye yıllardır canımızı koruyor. Bize elinden gelen desteği gösteriyor. Şimdi de çocuğumuz için yardım elini uzattı. Çok mutluyuz. İnşallah kızım sağlına kavuşur. Allah Türkiye'den razı olsun." diye konuştu.

        Hinit'in ailesine destek için, Yayladağı Kaymakamlığı ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün de harekete geçtiği öğrenildi.

        Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki Suriyeli Hinit Birimu, tam olarak teşhis konulamayan sinirsel bir rahatsızlık nedeniyle 2 yıl önce yürüme, tutma, konuşma ve görme yetisini kaybetmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler