Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - Iğdır'da yasa dışı yollarla yurda getirilen Gine uyruklu 3 yaşındaki çocuk, annesinin sırtında donarak öldü.

        Gine uyruklu 27 yaşındaki Fotoumata Kovmabassa, sırtında taşıdığı oğlu Mohamed Kovmabassa ile Türkiye-İran sınırındaki Ağrı Dağı eteklerindeki Karasu sazlıklarından yaya olarak yurda giriş yaptı.

        Bir minibüs ile Iğdır'ın Aralık ilçesine getirilen anne ile küçük oğlu, kaçakçılar tarafından boş bir araziye terk edildi.

        Sazlıklardan geçerken giysileri ıslanan Mohamed, soğuk hava yüzünden annesinin sırtında üşüyerek hareketsiz kaldı.

        Bölgede devriye gezen 5. Hudut Alayına bağlı sınır devriyelerince bulunan anne ve çocuğu, Aralık İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Hastanedeki kontrolde annesinin sırtında donarak hayatını kaybettiği belirlenen Mohamed'in cesedi, otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

        Erzurum'a getirilen Mohamed'in annesi de tedavisinin ardından Erzurum'daki İl Göç İdaresine teslim edildi.

        Küçük çocuğun Erzurum'da toprağa verileceği öğrenildi.

        Ekiplerin kaçakçıların yakalanmasına yönelik çalışmaları sürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler