Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında çift diploma programı kurulmasına ilişkin protokol Sudan'da imzalandı.

        Karatekin Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Sudan ziyaretleri kapsamında Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rashid Hussein ile bir araya geldi.

        Rektörler, Karatekin Üniversitesi ile Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında çift diploma programı kurulmasına ilişkin protokolü imzaladı.

        Protokol kapsamında yükseköğrenim hayatının iki yılını Türkiye'de, geri kalan iki yılını ise Afrika'da geçirecek Afrikalı ve Türk öğrenciler, her iki üniversiteden de diploma alacak.

        Rektör Ayrancı, imza töreninde yaptığı konuşmada, iki üniversite arasında imzalanan anlaşmanın yükseköğrenim alanında Türkiye ve Afrika arasında ilk olduğunu belirtti.

        Müslüman ülkelerin üniversiteleriyle dayanışmanın arttığını vurgulayan Ayrancı, "Bu yaklaşım Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayesinde bir yükseköğretim ağı projesidir." ifadesinde bulundu.

        Sudan'ın 15 Temmuz'da Türkiye'nin yanında yer aldığını anımsatan Ayrancı, şöyle devam etti:

        "Bu coğrafyadan FETÖ terör örgütlerini silmek için atmış olduğunuz adımları takdirle karşılıyor, benzer durumların yaşanması durumunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tarihin her döneminde olduğu gibi sizlerin yanında yer alacağımızı belirtmek istiyorum."

        Türkiye ile Sudan'ın ilişkilerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Ayrancı, şöyle konuştu:

        "Afrika'nın son dönemde geçirmiş olduğu olumlu yöndeki değişim, bu coğrafyanın insanlarının direnç ve azminin bir ürünüdür. Geçmişteki sömürgeci güçlerin aksine Türkiye Cumhuriyeti her zaman Afrika halklarının yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

        Afrika kıtası ile olan ilişkilerimizde düsturumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da sık sık dile getirdiği gibi 'Afrika sorunlarına Afrikalı çözümler' ilkesidir. Bizlerin çabası bu sorunları bir nebze de olsa ortadan kaldıracak katkıyı sunmaktır. Bizim için Sudanlı öğrencilerin kendi öğrencilerimizden hiçbir farkı bulunmamaktadır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler