Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçinin cesedine ulaşıldı.

        Alınan bilgiye göre, TTK Karadon Müsessesi'ne bağlı ocakta, çalışmaların sürdüğü esnada eksi 360-460 kotları arasında göçük meydana geldi.

        İşçilerden İsa Çeltik, Cafer Tepebaşı ve Abdülkadir Çebeci'nin göçük altında kalması üzerine diğer işçiler tarafından kurtarma çalışması başlatıldı.

        Olay yerine gelen TTK tahlisiye ekiplerinin çalışmaları sonucu, işçilerden Abdülkadir Çebeci bulunduğu yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

        Çalışmaları hızlandıran ekipler, işçiler İsa Çeltik ve Cafer Tepebaşı'nın cansız bedenlerine ulaştı.

        Cenazeler ocaktan çıkarıldıkları esnada işçi yakınları sinir krizi geçirdi. Bazı maden işçileri de göz yaşlarına hakim olamadı.

        Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri, Atatürk Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

        TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ve yönetim kurulu üyeleri, olay yerine geldi.

        - Vali Ahmet Çınar

        Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti.

        Göçüğün TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağının eksi 360-460 kodları arasında saat 12.50 sıralarında meydana geldiğini ifade eden Çınar, "Kömür ocağında meydana gelen kazada, İsa Çeltik, Cafer Tepebaşı, Abdülkadir Çebeci isimli işçilerin göçük altında kaldığı bildirilmiştir. Yapılan çalışmalarda Abdülkadir Çebeci göçük altından çıkarılmış tedavi ve kontrol amaçlı Zonguldak Atatürk Devlet Hastahanesine sevk edilmiş olup, şahsın hayati tehlikesi bulunmamaktadır. İşçilerden İsa Çeltik ve Cafer Tepebaşı göçük altından saat 14.45 sıralarında eks olarak çıkarıldı." dedi.

        GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de meydana gelen göçükte iki işçinin hayatını kaybettiğini aktararak, "Bu kaçınılmaz dediğimiz olaylardan biri. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bir daha bu tarz olayların yaşanmamasını arzu ediyoruz. Tüm çalışanlarımıza kazası belasız çalışmalarını diliyorum." dedi.

        - Evlenme hayali vardı

        Hayatını kaybeden işçilerden İsa Çeltik'in mesai arkadaşı Özcan Başkurt ise yaklaşık 6 yıldır, Çeltik'le beraber çalıştıklarını anlatarak, "Talihsiz olay meydana geldi. İsa Çeltik ile beraber aynı yerde çalışıyorduk. Bugün işe gitmedim. En son İsa ile bu sabah konuşmuştuk. Bana, 'Niye işe gelmedin' diye sordu. Ben de, 'Kardeşime para göndereceğim.' dedim. O da, 'Tamam' diyerek, 'Abdülkadir Çebeci ile beraber aşağı ineceğini' söyledi." ifadelerini kullandı.

        İsa Çeltik'in evlenme hayali olduğunu dile getiren Başkurt, "Kendisi bekardı, evlenme hayali vardı. Ona evlenmesi konusunda ısrar ediyordum. O da bana, 'Tamam, Özcan ağabey evleneceğim ben, nasip.' diyordu." diye konuştu.

        Bu arada Çeltik'in iki ay önce annesinin vefat ettiği, babasının da maden ocağından emekli olduğu öğrenildi.

        - Zorlu elemeden geçmişlerdi

        TTK Genel Müdürlüğünce, müessese müdürlüklerinden Karadon, Amasra, Üzülmez, Kozlu ve Armutçuk'ta istihdam edilmek üzere açılan 3 bin işçi kadrosu için 2008'in Ekim ve Kasım aylarında 35 bin 291 aday mülakata katılmıştı.

        Mülakatta uzunluğu 4 metreyi aşan maden direği taşıyan, kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıkları uygulamalı test edilen adaylardan 20 bin 814'ü noter huzurunda çekilen kuraya katılmaya hak kazanmıştı.

        Hayatını kaybeden İsa Çeltik ile Cafer Tepabaşı da kura sonucu 1 Ocak 2009'da madende iş başı yapanlardandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler