Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sinema sadece Hollywood olmamalı, insanlığın sineması olmalı ve Afrika'dan Uzakdoğu'ya, Latin Amerika'dan Ortadoğu'ya bütün kültürlerin kendisini ifade imkanı bulduğu bir alan olmalı. Bunu başardığımız zaman insanlığın kültürü de çok daha üst seviyelere çıkmış olacak." dedi.

        Bingöl'de temaslarını sürdüren Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, belediye ve Bingöl Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen, "1. Uluslararası Kısa Film Festivali"ne katıldı.

        Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen festivalin açılış töreninde konuşan Yılmaz, sanatın dünyanın ve hayatın ruhu olduğunu söyledi.

        Yılmaz, sinemanın birçok sanatı içerisinde barındıran bir alan olduğuna işaret ederek, "Bir gerçeklik içerisinde yaşıyoruz. Bize farklı gerçekliklere yolculuk imkanı sağlayan bir mecradır sanat. Müziğinden görselliğine birçok unsuru sesiyle, renkleriyle bir araya getiren, edebiyatıyla, senaryosuyla bütünleştiren çok sanatlı bir alandır sinema." diye konuştu.

        "Sinemanın son 100 yıldır gerek dünyaya gerekse ülkemize nasıl damgasını vurduğunu biliyoruz. Televizyon, sosyal medya ne kadar gelişirse gelişsin sinemanın yeri gerçekten ayrı. Farklı gelişimlerle sinema dünyamızın, insanlığın, ülkemizin çok önemli bir alanı olmaya devam ediyor." diyen Yılmaz, bir ülkenin ve bir toplumun kalkınmasının sadece ekonomi ve fiziki gelişmeyle sağlanamayacağını vurguladı.

        Kültürel anlamda gelişmemiş bir toplumun, ne bağımsız olacağına ne de gerçek anlamda gelişmiş bir toplum haline gelebileceğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Bunun da yolu toplumların kültürünü ve sanatını ilerletmesidir. Bazı güçler hayallerimizi işgal ediyor. İşte biz buna müsaade etmemeliyiz. Hayallerimizin işgal edilmesine, kültür emperyalizmine karşı hep birlikte direnmeliyiz. Bunu sadece Bingöl olarak, Türkiye olarak söylemiyorum, bütün insanlık olarak söylüyorum. Farklılıklarımızı zenginlik olarak yaşamalıyız. Sinema sadece Hollywood olmamalı, insanlığın sineması olmalı ve Afrika'dan Uzakdoğu'ya, Latin Amerika'dan Ortadoğu'ya bütün kültürlerin kendisini ifade imkanı bulduğu bir alan olmalı. Bunu başardığımız zaman insanlığın kültürü de çok daha üst seviyelere çıkmış olacak inşallah."

        Festival 2 Aralık'ta sona erecek.

        Törene, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, sanatçılar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler