Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki ormanlık alanda Suriyeli hamile ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2 tutuklu sanığın üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile ellişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına 1 Aralık Cuma günü başlanacak.

        Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince, Adapazarı ilçesindeki bir tesiste düzenlenen toplantıda konuşan katledilen Suriyeli kadın Emani Al Rahmun'un eşi Halid Al Rahmun, olaydan sonra herkesin kendisine çok yardım ettiğini belirterek, "Ben, olayın başından beri olduğu gibi herkesin yanımda durmasını istiyorum." dedi.

        Ailenin avukatı Cihat Gökdemir de öldürülen Suriyeli kadın ve çocuğunun cenazesine gösterilen büyük ilginin davaya da gösterilmesini istedi.

        Gökdemir, davanın iddianamesinde sanıkların suçu ayrıntılı şekilde anlattıklarına değinerek, savcının, işlenen suçlara karşılık olarak en üst sınırdan cezalarını talep ettiğini aktardı.

        Ceza hukuku yönüyle iddianamenin bir eksiğinin bulunmadığını anlatan Gökdemir, şöyle devam etti:

        "Tek bir konuda talebimiz oldu. Türkiye'de çok fazla işlenmeyen nefret suçu dediğimiz bir suç düzenlendi. Son yıllarda bu düzenlemeye rağmen iddianamelere çok girmiyor. Aslında bizim iddiamız bu iki sanığın vahşi duygularla bu suçu işledikleri ancak daha önemlisi nefret suçu kapsamında işlediklerini düşünüyoruz. Bu iddianame ve sanıkların ikrarından dolayı duruşmaların çok uzun sürmeyeceğini tahmin ediyoruz çünkü delillerin hemen hemen tamamı toplandı. Sadece, sanıkların bu suçu işlerken herhangi bir kişi ya da grup tarafından azmettirilip azmettirilmedikleri noktası araştırılmaya muhtaç. O konuyla ilgili şimdiye kadar herhangi bir delil ortaya çıkmadı. Bu konuda bilgisi olan birileri varsa bizlere iletmelerini istiyoruz."

        İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve avukat Gülden Sönmez de "Emani'nin davası hepimizin davası. Keşke böyle bir şeyi hiçbir şekilde duymasaydık, yaşanmasaydı. Hem Emani'nin hukukuna sahip çıkmak hem de olabilecek birçok vakanın önüne geçebilmek adına önemli bir mesuliyeti yerine getirmek için bu davaya sahip çıkmak lazım." dedi.

        Davada, 2 tutuklu üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 30 yıl 6 aydan ellişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler