Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Uşak'ta 2 Kore gazisine madalya verdi.

        Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi ve Uşak Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Kore Kültür Günü" etkinlikleri kapsamında kente gelen Jaesic Park, Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Hasbahçe Polis Evi'nde düzenlenen yemekte Kore gazileri ve aileleri ile bir araya geldi.

        Etkinlikte konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk, Güney Kore ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkisinin önemine değindi.

        Güney Kore'nin 1953'te özgürlük mücadelesine Türkiye'nin askeri destek sağladığını hatırlatan Yumuk, "Uşak'tan 55 kişi bu savaşa katıldı, Uşak ili 5 şehit verdi. Uşak'ta halen hayatta olan 7 Kore gazimiz var." diye konuştu.

        Jaesic Park ise Türkiye ile ülkesinin dostluk bağının önemine değinirken, "Kore halkı Türk kardeşlerinin yardımını hiçbir zaman unutmayacak" dedi.

        Uşak Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya da Türkiye'nin dünyada her zaman dostluk ve barıştan yana olduğunu belirterek, Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinin büyük başarılar gösterdiğini söyledi.

        Konuşmaların ardından Albay Park, Kore gazileri Alişan Almalı ile Ahmet Bozkurt'a madalya taktı, iki Kore gazisinin çocuklarına ise eğitim bursu verdi.

        Etkinlik Güney Kore müziklerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler