Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde iki katlı kerpiç evin çökmesi sonucu 2 çocuğuyla yaşamını yitiren Cemal Coşkun'un çöken evinin yanında borç parayla yeni ev inşa ettiği öğrenildi.

        Soğanlı köyünde iki katlı kerpiç evin aşırı yağış nedeniyle çökmesi sonucu, göçük altında kalan güvenlik korucusu baba Coşkun (37) ile çocukları Yusuf (15) ve Ömer Coşkun'un (4) hayatını kaybettiği olayda, anne Cemile (37) ile çocukları Gamze (2), Sinan (9), Zeynel (13) ve Büşra Coşkun (11)evden yaralı çıkarıldı. Yaralıların tedavisi Siirt Devlet Hastanesinde sürüyor.

        Coşkun ailesinin köyde yaşayan yakınları, Cemal Coşkun'un daha güvenilir bir evde yaşamlarını sürdürmek için çöken evin bitişiğinde 8 ay önce yeni bir ev yapmaya başladığını, evin kaba inşaatının bittiğini, sıvasının yapılması, kapı ve pencerelerinin takılmasının ardından yeni evlerine taşınmayı planladığını belirtti.

        - "Kış bastırmadan yeni evlerine girecekti"

        Coşkun'un akrabalarından Yaşar Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Durumu öğrendikleri anda olay yerine gelerek göçük altında kalanları çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Coşkun, aile fertlerinden 5'ini yaralı olarak çıkardıklarını ancak 3 kişiyi kurtaramadıklarını belirtti.

        Coşkun, sağlık ekiplerinin de ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

        Ailenin yeni evlerine taşınmayı beklediğini ifade eden Coşkun, "Evi yeni yapıyordu, sıvası devam ediyordu. Yeni evlerinde oturmak nasip olmadı. Evin sıvası bittikten sonra kapı ve pencerelerini takıp, gireceklerdi. Kış tam bastırmadan yeni evlerine girecekti." diye konuştu.

        Coşkun, tarif edilemez bir acı yaşadıklarını vurguladı.

        Muhammed Coşkun da Cemal Coşkun'un ekonomik sıkıntıya rağmen borç parayla ev yapmaya çalıştığını aktardı. "30 bin lira borç alarak evi yaptılar ama yeni evlerine geçmek nasip olmadı." ifadesini kullanan Coşkun, hayatını kaybeden 3 kişi için köyde yan yana mezar hazırladıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler