Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ın Kangal ilçesinde televizyon kumandasına sarılı naylonun bir bölümünü yutan bebek, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki başarılı operasyonla hayata döndürüldü.

        Hüseyin ve Nazan Karaca çiftinin üç çocuğundan en küçüğü 13 aylık Mahmut, televizyon kumandasının üzerindeki naylonun bir bölümünü kopararak yuttu.

        Durumu fark eden anne, 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Kangal Devlet Hastanesine götürülen bebek, ilk müdahalesinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

        Pediatri polikliniğinde başarılı bir operasyonla, yuttuğu naylon parçası soluk borusundan çıkarılan Mahmut Karaca sağlığına kavuştu.

        Anne Nazan Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun ısırdığı naylon parçasını ağzında gördüğünü ve almaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını söyledi.

        Mahmut'un yutkunmaya çalışmasıyla naylon parçasının boğazına kaçtığını anlatan Karaca, "Mosmor oldu, kendisi kusarak çıkartmaya çalıştı, çıkartamadı." dedi.

        Hastanede çekilen röntgende boğazında parça görüldüğünü dile getiren Karaca, oğlunu başarılı operasyonla hayata döndüren doktorlara teşekkür etti.

        - "Geç kalsa çocuk hayatını kaybedebilirdi"

        CÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekber Şahin ise hastanın geldiğinde oksijen seviyesinin düşük olduğunu kaydetti.

        Gerekli tetkiklerin ardından bebeği ameliyata aldıklarını belirten Şahin, "Bronkoskopi yoluyla nefes borusuna girdiğimizde orada gördüğümüz şey bizi şaşırttı. Yaklaşık 3 santimetre uzunluğunda naylon parçasını soluk borusunun sağ tarafından başarılı şekilde çıkardık. Çocuğumuzun genel durumu iyi. Geç kalma söz konusu olsaydı çocuk hayatını kaybedebilirdi, o kadar ciddi." diye konuştu.

        Aileleri "Bu yaştaki çocukları kuruyemiş ve bu tarz şeylerden uzak tutun" diye uyardıklarını dile getiren Şahin, "Şimdi bir şey için daha uyarmak gerekiyor, demek ki kumandaların üzerine sardığımız poşetler de ölümcül tehlikeye yol açabiliyor." ifadelerini kulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler