Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan yargılanan 3 tutuklu sanık, 8 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Yusuf Doğan, Yusuf Gülener ve Ümit Kaya ile avukatları hazır bulundu.

        Sanık Kaya, ifadesinde, Esra isimli bir kızın evine gittiğini ve sanık Yusuf Gülener'in de orada olduğunu söyledi.

        Kaya, "Uyuşturucu var mı?' dedim. Onlar da 'akşam gelecek, bekle' dediler. Aranıyordum zaten. 'Baskın olma ihtimaline karşı, kiralık ev var orada kalabilirsin' dediler. Yusuf Doğan ile bir alakam yoktur. Ticaret yapmadım ama kullandım. Affınıza sığınıyorum." diye konuştu.

        Pişman olduğunu belirten sanıklar Gülener ile üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Doğan, tahliyelerini istedi.

        Mahkeme heyeti, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan yargılanan 3 sanığın her birine 8 yıl 4 ay hapis ve biner lira adli para cezası verdi.

        - Olay

        İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 20 Şubat'ta Talas ilçesinde yapılan çalışmalarda yakalanan Yusuf Doğan, Yusuf Gülener ve Ümit Kaya'nın üst aramasında bir gram sentetik kannabinoid (bonzai), 66 gram metamfetamin maddesi ve bir hassas terazi ele geçirilmiş, gözaltına alınan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler