Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki ormanlık alanda Suriyeli hamile ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2 tutuklu sanığın üçer kez ağırlaştırılmış müebbetle ellişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

        Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geniş güvenlik önlemler altındaki duruşmaya, tutuklu sanıklar Birol Karacal ile Celal Bay, müşteki Halid Al-Rahmun, Halid'in kardeşleri Muhammed ve Ali Al-Rahmun ile Emani'nin babası Muhammed Abdülhadi Ali Al-Rahmun ve taraf avukatları katıldı.

        AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ile Türkiye'nin çeşitli illerinden birçok sivil toplum temsilcisi ve vatandaşlar da duruşmada hazır bulundu.

        Duruşma, kimlik tespitinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamenin özetinin okunmasıyla başladı.

        - Adliye önünde protesto

        Duruşma öncesinde adliye önünde toplanan sivil toplum kuruluşlarından Memur-Sen Kadın Komisyonu adına açıklama yapan Özlem Bağcı, olayın faillerinin gereken cezayı almaları için takipçi olacaklarını söyledi.

        Bağcı, "Mültecileri bir iç siyaset malzemesine dönüştürenler nedeniyle bir arada yaşama kültürümüzde kalıcı yaralar açılmaktadır. Nefret suçu kapsamında değerlendirilebilecek bu tavırların neden olduğu zihniyet yeni Emani'ler üretmesin diye bugün buradayız. Bu menfur hadiseyi unutmadan, merhameti çözümün bir parçası haline getirerek tekrarlarına engel olabileceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

        Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Sakarya Temsilcisi Esra Hatipoğlu da vicdan, izan ve insaf sahibi herkese seslenerek, binlerce yıldır mazlumlara din, dil, ırk ve mezhep ayırt etmeksizin umut götürmüş güvenli bir liman olmuş topraklarda, herkesin emniyeti ve huzurunu sağlamanın ortak sorumlulukları olduğunu aktardı.

        KADEM olarak bu sorumluluğun farkında ve bilincinde olduklarını dile getiren Hatipoğlu, "Bu doğrultuda kadın ve çocuklar başta olmak üzere insanlığa karşı yapılan her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu, insan hayatını hiçe sayan, gözünü dahi kırpmadan bir canı alabilen katillerin en ağır cezayı almaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        - İddianameden

        İddianamede sanıklar hakkında "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ile "nitelikli yağma" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 30 yıl 6 aydan ellişer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler