Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Adnan Perçin, konutların ısıtılmasında kullanıldıktan sonra geri dönüşümünü sağladığı jeotermal suyla çilek yetiştiriyor.

        Adnan Perçin (52), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurduğu 2 bin metrekarelik serayı atık jeotermal suyla ısıttığını söyledi.

        Toprak yerine Hindistan cevizi kabuğundan yapılan "kokopit" kullanarak üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Perçin, şöyle konuştu:

        "Topraksız tarımda 6-7 kat daha fazla fide dikebiliyoruz. Ayrıca hastalıklar ve diğer zararlılarla mücadele daha kolay oluyor. Seramız, Sandıklı'nın şehir ısıtmasından sonra geri dönüşüme gelen jeotermal suyla ısıtılıyor. Dışarıda hava sıcaklığı sıfırın altında 6-7 dereceyken, jeotermal suyla seramız gece 11-12 derecede oluyor. Aralık ayının 20-25'inde ticari boyutta bir hasat yapmayı planlıyoruz."

        Perçin, "İlçemizde domates serası var ancak çilek serası yoktu. Hayalimde olan işi gerçekleştirdim. Minimum alandan maksimum ürün alabilmek için katlı tarım uygulaması yapıyoruz. 2 bin metrekare alanda 75 bin fidemiz var. Ürettiğimiz çileğe ilçemizdeki pastane ve otellerin yanı sıra Afyonkarahisar'dan da talep var." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler