Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Rıza Sarraf'ın ABD'de tanık olarak yer aldığı davaya ilişkin, "Şimdi filmi bizzat New York'tan sahneliyorlar. Bu film tutar mı? Bu film tutmaz. Bu film senaryosuyla, oyuncusuyla Oscar ödülü alabilir ama bu film tutmaz. Bu oyunu biz defalarca gördük. Gezi ile geldiniz yenildiniz, 17-25 Aralık ile geldiniz yenildiniz, 15 Temmuz ile geldiniz yenildiniz. Yine yenileceksiniz, yine yenileceksiniz." dedi.

        Ünal, partisinin Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki Elektrik Üretim AŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, ülkede, "siyaset yaptığını" söyleyerek, Türkiye düşmanı ve karşıtı yapılarla iş birliğine gidenler olduğunu belirtti.

        Son günlerde ABD'de bir tiyatro oynandığına değinen Ünal, şöyle konuştu:

        "Amerika, İran'a ambargo uyguluyor. Bunu da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarıyla pekiştiriyor. Bu ambargoyu kaç ülke deldi? İngilteresinden Fransasına, İsviçresinden Hollandasına kadar bu ülkeler, bu ambargoyu deldiler mi? Deldiler. Peki bu ambargoyu delen ülkelere Amerika ne yaptı? Kendisi de deldi bu arada. Amerika'nın içindeki şirketler de bu ambargoyu deldi. Peki, bu ambargoyu delen ülkelerin hiçbirisinden Amerika bir soytarı bulup, bir rehin bulup, onu yargılıyor görüntüsü adı altında, o ülkeye dönük bir operasyon yaptı mı? Yapmadı."

        - "Amaçları Türkiye'yi mahkum etmek"

        "Uluslararası hukuka, doğal hukuka bile uymayan bir şekilde, bir adamı önce sanık, sonra tanık sandalyesine oturtup, ezberletilen bir senaryoyu tekrar ettirerek dünya medyasının önünde bir sahne kurdular." diyen Ünal, şöyle devam etti:

        "O sahnede amaçları Türkiye'yi mahkum etmek. Oyuncular belli, oyun belli, senarist belli, her şeyi belli. Peki burada, bunların İran'a dönük Türkiye'nin ambargoyu delmesi mi konuşuluyor? Hayır. Ne konuşuluyor bu mahkemede? Ambargonun delinmesine dair hiçbir şey konuşulmuyor. Ne konuşuluyor? Recep Tayyip Erdoğan konuşuluyor, Türkiye konuşuluyor, Halk Bankası konuşuluyor, isimler veriliyor. Peki bu senaryo bize tanıdık geliyor mu, bu oyun bize tanıdık geliyor mu? Nereden tanıdık geliyor? 17-25 Aralık'tan tanıdık geliyor. 17-25 Aralık'ta taşeronları üzerinden bu filmi sahnelediler, film tutmadı. Şimdi filmi bizzat New York'tan sahneliyorlar. Bu film tutar mı? Bu film tutmaz. Bu film senaryosuyla, oyuncusuyla Oscar ödülü alabilir ama bu film tutmaz. Bu oyunu biz defalarca gördük. Gezi ile geldiniz yenildiniz, 17-25 Aralık ile geldiniz yenildiniz. 15 Temmuz ile geldiniz yenildiniz. Yine yenileceksiniz, yine yenileceksiniz."

        Ünal, dünya tarihinde tankın namlusuna kafasını siper eden başka bir millet daha olmadığına işaret ederek, "Arabasını çekmiş tankın önüne, üstüne çıkıp alnını tankın namlusuna koymuş. Hiçbir silah böyle bir iman ve cesaretle mücadele edemez. Dünyada böyle bir silah yoktur. Unuttukları bir şey var. Biz 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Biz 15 Temmuz cehenneminden geliyoruz. Siz neyle gelirseniz gelin." ifadesini kullandı.

        - "Peki sen şimdi istifa edecek misin?"

        Amerika'da bu oyun sahnelenirken içeride de başka bir oyun sahnelendiğini vurgulayan Ünal, "Hem de eş zamanlı olarak. Şimdi karikatür gibi bir genel başkan var. Geçen gün bir kadın gazeteciyle söyleşide bulunuyor. Orada 40 saniyede 4 kere fikir değiştirdi, 4 kere çark etti. O yüzden adı 'çarkçı Kemal' zaten." dedi.

        Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun birtakım iddialarda bulunduğunu hatırlatarak, şu görüşlerini paylaştı:

        "Elinde kağıtlar sallıyorsun. 'Ey Cumhurbaşkanı, ey Recep Tayyip Erdoğan senin yakınların yurt dışına, falanca adaya Off-shore hesaplarına para göndermiş. Buralar vergi cennetidir. Siz vergi kaçırıyorsunuz.' diye bir sürü ithamda bulunuyorsun. Bir sürü yalan söylüyorsun. Sonra, genel başkanımız çıkıp diyor ki 'Bunları ispat etmezsen müfterisin.' Çıkıyor birtakım kağıtlar sallıyor. Bunları basınla paylaşmıyor, kimseye vermiyor, 5 gün kendi genel başkan yardımcılarına bile vermiyor. Baskıların sonunda bu kağıtları dağıtıyor. 'Orijinalleri elimde' diyor, bir takım kağıtlar dağıtıyor. Şimdi senin iddian neydi? Falanca yere para gönderilmesi. Anadolu Ajansı dün bankacılardan görüş alıyor. Bankacılar diyor ki dağıtılan kağıtlarda yurt dışına gönderilen bir para yok. O adaya gönderilen bir para yok. Bu kağıtlara iki Türk bankasının kendi arasındaki para transferi var. Şimdi hangi bir yerini düzelteceksiniz. Sonra da pişkin pişkin hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam ediyor."

        Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği evraka daha ilk gün sahte dediklerini kaydeden Ünal, "Neden sahtedir? Bir şeyin aslını görmediğiniz sürece o şey sahte hükmündedir. Bir şey iddia edileni ispat etmiyorsa gene sahtedir. Peki sen şimdi istifa edecek misin? Etmez. Peki bu ilk mi? Hayır. Geçmişte böyle bir sürü iddiada bulunup çark etti mi? Etti. Peki bütün bunları sen yapıyorsun. Soruyorum sana, bunları yaparak kime ve neye hizmet ediyorsun. Millet bilmiyor mu kime ve neye hizmet ettiğini? Millet biliyor. Çok açık bir şekilde aziz milletimizin gözü önünde cereyan ediyor." değerlendirmesini yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler