Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'nin büyük hedefleri var. Türkiye'nin zenginleşme hedefleri var ama Türkiye'nin önünü tıkamak isteyenlere nasıl cevap verdiyseniz bu kongrenin anlamı 2019'da sandıkları patlatmak, demokrasiyi yükseltmek ve Türkiye'nin ilk 10 büyük devletten birisi olma hedefini gerçekleştirebilmektir. Bu büyük yolculuğu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde gerçekleştireceğiz." dedi.

        Soylu, Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Iğdır 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitaben yaptığı konuşmada, birliğin ve güzel insanların şehri ığdır'da bulunmaktan büyük bir onur duyduğunu söyledi.

        Salondaki kalabalığa işaret eden Soylu, "Bu salon sözlerin bugün en güzellerini söylüyor, duruşların en güzellerini ortaya koyuyor. Bu salon sadece bugün değil bu ülkede ne zaman kendi birliği, beraberliği, bütünlüğü için bir duruş ortaya konulması istendiyse Allah'a şükürler olsun Iğdır her zaman yiğitliğiyle, mertliğiyle, demokrasiyle sadakatiyle bunu ortaya koymuştur." diye konuştu.

        Soylu, kongreye katılanların her zaman aynı anlayışı ortaya koyduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu salon sadece bugün yiğit durmuyor, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık darbesinde aynı yerde durdu. Ardından 6-7 Ekim olaylarında bu ülkenin birliğine ve beraberliğine musallat olanlara karşı aynı anlayışı ortaya koydu. 17 Temmuz'da o hainin Pensilvanya'dan gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişiminde ayyıldızlı bayraklarıyla, ezanıyla, salavatıyla 'bu ülke bölünemez diye haykırışıyla' aynı anlayışı ortaya koydu. Allah sizden razı olsun. Bu salon 21. asrın başından itibaren Türkiye'nin yükselmesi, büyümesi, zenginleşmesi ve daha fazla demokrasi için sandıkta gereğini her zaman gereğini yerine getirdi."

        Türkiye'nin hedeflerine değinen Bakan Soylu, "Çok önemli bir süreci hep beraber yürütüyoruz. Türkiye'nin büyük hedefleri var. Türkiye'nin zenginleşme hedefleri var ama Türkiye'nin önünü tıkamak isteyenlere nasıl cevap verdiyseniz bu kongrenin anlamı 2019'da sandıkları patlatmak, demokrasiyi yükseltmek ve Türkiye'nin ilk 10 büyük devletten birisi olma hedefini gerçekleştirebilmektir. Bu büyük yolculuğu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde gerçekleştireceğiz. Emrinize amadeyiz. Allah bizi size bu aziz millete mahcup etmesin." değerlendirmesinde bulundu.

        - "Doğu Anadolu ve bölgedeki illeri ihya etmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz"

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazlumlara mağdurlara sahip çıkmasından rahatsız olanlar olduğunu ancak kendilerinin inadına güçlü şekilde Erdoğan'ın arkasında duracaklarını ifade etti.

        Erdoğan'ın verdiği sorumluluk çerçevesinde Doğu Anadolu'nun ve bölgedeki illeri ihya etmek için, vatandaşların hizmetini daha fazla görmek adına gecelerini gündüzlerine kattıklarını anlatan Arslan, bundan sonra da ayrı sorumlulukla çalışmaya devam edeceklerini dilegetirdi.

        Bakan Arslan, ülkenin kalkınmasını istemeyenlerin olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

        "İster içeride ister dışarıdaki hainlerle mücadele etmek istikbalimiz ve istiklalimiz söz konusu olduğunda gözümüzü kırpmadan şehadet şerbeti içmeye gitmek bizim boynumuzun borcu. O yüzden bütün şehitlerimize rahmet dilerken hainlerle mücadele eden güvenlik güçlerimize, silahlı kuvvetlerimize, korucularımıza kolaylıklar, sağlık afiyet diliyoruz. Rabbim onları hainlerin karşısında muzaffer eylesin."

        - "Demokratik olmayan yollarla AK Parti'yi alt etmeye çalıştılar"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da demokratik yollara AK Parti'nin önünü kesemeyen çevrelerin demokratik olmayan yöntemlerle AK Parti'yi alt etmeye çalıştığını belirterek, "Bu ülkenin kalkınması ve gelişmesinin önünü kesmeye çalışanlara karşı mücadelemizi AK Parti Genel Başkanımız Erdoğan'ın liderliğinde sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

        Ataş, Erdoğan ve AK Parti'nin önünün kesmeye çalışanların bunda başarılı olamadığını da sözlerini ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler