Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu yıllardır siyasetin içerisinde. Bizim buralarda güzel bir laf vardır, yalana hiç doğru katmaz. Şimdi yok dışarıda bankalarda hesaplar var. Şimdi dönüyor diyor ki 'Ticari ilişkiler nasıl böyle oluyor?' Be utanmaz adam, be yüzsüz adam, Türkiye'nin bunca meselesi, bunca sıkıntısı, bunca derdi varken 'Acaba ben içeride nasıl bir çelme takabilirim' diye bir anlayış içerisinde olacağına bir kere milli ol ya bir kere milli ol." dedi.

        Bakan Soylu, AK Parti Yomra Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, asıl üzücü olan konunun birtakım tezgahları yurt dışında kuranların, yurt içinde de kendilerine ortak bulabilmesi olduğunu ifade etti.

        Cumhuriyet Halk Partisinin, FETÖ ile siyasi kar ortağı olduğunu belirten Soylu, "27 Mayıs'ın, siyasetin iftiralarla teslim alınmak istenen o karanlık anlayışı, 1960 darbesinin o karanlık anlayışı, oradaki uydurulmuş bilgiler, belgeler, iftiralar, yapılan o hareketler bugün CHP eliyle yeniden ayağa kalkmaya çalışmaktadır. Dün siyaseti kasetle kirlettiler, bugün de yalan yanlış dekontlarla kirletmeye çalışıyorlar. Böyle yalan yanlış belgelerle bu ülkede seçilmiş bir başbakan astılar." diye konuştu.

        Soylu, yıllar sonra Kılıçdaroğlu'nun, Adnan Menderes'in mezarını ziyaret ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

        "Hiç inanmadığı halde rahmetli Adnan Menderes'in mezarına gitti ve orada 'Evet biz de bu işlere üzüldük.' dedi. Samimiyetle değil, inanarak değil, sadece göz boyayabilmek için ama dikkat edin milletten ve siyasetten özür dilemediler. Yani bu ortaklığın hem geçmişleriyle bağlantısı vardır hem de bugünle bağlantısı vardır. Hem de bu ortaklığın önümüzde yapılacak CHP'nin şubat kurultayıyla ilgisi vardır. Tabi girdiği her seçimi kaybeden ama genel başkanlığı her nedense asla kaybetmeyen bir genel başkan şubat kurultayında çıkıp ne diyecek? AK Parti ve Tayyip Erdoğan beni her seferinde yendi mi diyecek? Seçim zaferinden konuşacak değil ya. Yalan yanlış da olsa birilerini hedef gösterip o kurultayda bir şekilde vaziyeti idare etmek, vaziyeti kurtarmak lazım."

        - "Bir kere bu ülkeden yana ol"

        Tasvip etmedikleri bir siyaset anlayışı bulunduğuna dikkati çeken Bakan Soylu, şu görüşlere yer verdi:

        "Ama bu siyaset anlayışına bu ülke satılmaz, bu vatan satılmaz, siyaset satılmaz. İşte bunu anlamıyoruz, anlayamıyoruz. Şunu ifade etmek istiyorum ki hiçbirisi önemli değil. Ne sınırımızın doğusunda kurulan tezgah, ne binlerce kilometre ötedeki çadır mahkemesi, ne de içerideki işbirlikçileri, hiçbirisi önemli değil. Demirden korkan trene binmez. Kılıçdaroğlu yıllardır siyasetin içerisinde. Bizim buralarda güzel bir laf vardır, yalana hiç doğru katmaz. Şimdi yok dışarıda bankalarda hesaplar var. Şimdi dönüyor diyor ki 'Ticari ilişkiler nasıl böyle oluyor?' Be utanmaz adam, be yüzsüz adam, Türkiye'nin bunca meselesi, bunca sıkıntısı, bunca derdi varken 'Acaba ben içeride nasıl bir çelme takabilirim' diye bir anlayış içerisinde olacağına bir kere milli ol ya, bir kere milli ol. Bir kere bu ülkeden yana ol, bir kere bu ülkenin siyasetinden yana ol. Bir kere maşa olma, adam ol, insan ol."

        - "Sen yıllardır iyi biliyorsun niye tanımıyorsun?"

        "Ama düzenbaz düzenbazlığından vazgeçer mi? Vazgeçmez düzenbaz..." ifadelerini kullanan Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ilişkin, "Elinde kağıtlar kağıtlarla beraber. Kağıtlar ortaya çıkıyor lafı hemen değiştiriyorlar. O AK Parti ile bağlı zannetti, Türkiye'nin bugünkü geldiği durumu farklı zannetti, onu başka kodlarla ayarladılar zannettiler ki her zaman bu iş tutacak. Her zaman bu işin tutmayacağı apaçık ortada. Ya hadi Amerika Tayyip Erdoğan'ı tanımıyor, Almanya tanımıyor, etraftaki diğer ülkeler tanımıyor. Sen yıllardır iyi biliyorsun niye tanımıyorsun?" değerlendirmesinde bulundu.

        Soylu, Allah'a ve millete yaslandıklarını, hiçbir korku ve endişelerinin bulunmadığını belirterek, "Türkiye üzerinde oynanan bütün oyunları bizim ülkemiz bertaraf etmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir senaryoya boyun eğmeyeceğiz. Onlar hangi tezgahları ortaya koyarlarsa koysunlar biz ülkemizi geliştirmeye, istikrar içerisinde büyütmeye devam ediyoruz." dedi.

        Türkiye İhracatçılar Meclisinin açıkladığı ihracat verilerine de değinen Soylu, şunları kaydetti:

        "Kasım ayı ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artış gösterdi. Bakın turist rakamımız 31 milyona varıyor Allah'ın izniyle. Bu önemli bir rakam. Türkiye'yi geriye döndürmeye çalışanlar, hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanlar, 2023'den, 2053'den, 2071'den uzaklaştırmaya çalışanlara karşı çok önemli rakamlar. İhracat tarihimizdeki kasım ayı rakamı en iyi üçüncü Kasım ayı rakamıdır."

        Kongreye, Bakan Soylu'nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda partili katıldı.

        Bu arada, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu katılımlarından dolayı Bakan Soylu'ya plaket sundu.

        Bakan Soylu, programın ardından partililerle bir süre sohbet ederek, taleplerini dinledi.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler