Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Elbeyli ilçesi esasında daha önce de gönüllerini ve kapılarını Suriyeli kardeşlerine açmıştı. Biz de Elbeyli ilçesinden Suriye'ye bir kapı açıyoruz. Özellikle burada oluşacak ticari potansiyel, öncelikle ilçemiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

        Bakan Tüfenkci, Çobanbey Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunmak üzere Kilis'in Elbeyli ilçesine geldi.

        Temaslarının ardından, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek'i makamında ziyaret eden Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Elbeyli ilçesinin konumu itibarıyla Suriye'deki iç savaştan yakinen etkilendiğini belirtti.

        Çobanbey Sınır Kapısı'nın ilçeye önemli faydalar getireceğini anlatan Tüfenkci, şunları söyledi:

        "Elbeyli ilçesi esasında daha önce de gönüllerini ve kapılarını Suriyeli kardeşlerine açmıştı. Biz de Elbeyli ilçesinden Suriye'ye bir kapı açıyoruz. Özellikle burada oluşacak ticari potansiyel, öncelikle ilçemiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Buraya gelen veya buradan giden tır trafiği veya araç trafiği, ticari potansiyel hem ilçemizin gelişmesi aynı zamanda değişmesine ve dönüşmesine önemli katkı sunacağını düşünüyoruz. Sınır ilçemiz olan Elbeyli'de özellikle kapının açılmasıyla beraber sınır ticaretinin de hareketleneceğini ve bu anlamıyla, buradan Çobanbey'e, Azez'e veya başka yerlere gidecek. Buradan gidecek ürünlere karşılık, oradan da gelecek ürünlerin burada bir potansiyel oluşturacak bu da ilçemizin, Kilis ile bir merkez olmasına vesile olmuş olacak."

        Elbeyli Belediyesi'nin kısıtlı imkanlarla önemli hizmetler yaptığına değinen Bakan Tüfenkci, "Önemli olan Türkiye'nin birliği, beraberliği ve bütünlüğüdür. Vatan bilincimizi kaybetmeden el birliğiyle ülkemizin her bir karış toprağının kutsal olduğunu bilerek çalışmamız, üretmemiz ve bunu pazarlayabilmemiz gerekiyor. " diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler