Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde yapımı süren Seyitler Sulaması Yenilemesi tamamlandığında, 31 bin 150 dekar arazinin modern sulama sistemleri ile sunulacağını bildirdi.

        Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ olarak Afyonkarahisar'da tamamlanan ve tamamlanacak tesisler ile 300 bin kişiye ilave içme suyu temin edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

        Kent merkezi ve ilçelerinin içme suyu problemini kökünden çözdüklerini vurgulayan Acu, 837 bin dekar zirai arazinin sulamaya alınmasının planlandığını ifade etti.

        Acu, bu kapsamda Çobanlar ilçesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Çobanlar Seyitler Sulaması Yenilemesi çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Seyitler Sulaması Yenilemesi'nin tamamlanması ile 31 bin 150 dekar zirai arazi modern sulama sistemleri ile sulanacaktır. İş kapsamında boruların döşenmesi işlemi hızla devam etmektedir. Projenin tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ekonomisine yıllık 34 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor. DSİ olarak toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler