Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Tunceli'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

        İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Programda konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, meslek hayatı boyunca çalıştığı her yerde önceliği engelliler, yetim ve öksüzler ile şehit aileleri ve gazilere, yaşlılara verdiğini söyledi.

        Tunceli'de göreve başladıktan sonra şehit ailelerinin, yetim ve öksüzlerin, gazilerin ve engellilerin sayılarının belirlenmesi için çalışma başlattığını belirten Sonel, "Sadece 3 Aralık beklenmesin, sadece mayıs ayı beklenmesin 'hatırlanmak bir gün değil her gün olsun' dedik. Çünkü sizler bizim için çok önemlisiniz." diye konuştu.

        Tunceli Valiliği ve Tunceli Belediyesi olarak engellilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgulayan Sonel, şunları kaydetti:

        "Bizler de ev ev gezerek, sizleri bularak ihtiyaçlarınız varsa, sizleri rencide etmeden en iyi şekilde karşılamak zorundayız. Biz yol yaparız, bina yaparız sıkıntı yok. Ama eğer uzakta bir köyümüzde, bir mezramızda, bir mahallemizde sizleri unutursak, bir yetim çocuğu unutursak, garibimizi unutursak bunun sorumluluğu öbür tarafta da var. Yani önce gönülleri yapacağız.

        Şu an engeli olan 2 bin 529 vatandaşımız var Tunceli genelinde. Merkezde 917 vatandaşımız var. Hepsinin evine gidildi. Tek tek bakıldı ve gidilmeye devam edecek. Unuttuğumuz, eksiğimiz olabilir. Onları da tamamlayacağız inşallah. Yine 279 yetim ve öksüzümüze ulaşıldı. 88 şehit ailemiz ve 55 gazimize ulaşıldı. Bunları niye söylüyorum; kayıt altına almak önemli. Yoksa yılın belirli gün ve haftalarında bir araya gelmek, kutlamak yeterli değil."

        Tunceli Valiliği ve Belediyesi bünyesinde özel birimler kurulduğunu ve engellilere hizmet vereceğini aktaran Sonel, ayrıca belediyeye yeni bir araç alındığını, ihtiyaç duyulması halinde bu araçların, engellileri evlerinden alarak ilgili yere götüreceğini, oradan da alarak evine bırakacağını sözlerine ekledi.

        Program, engellilerin hazırladığı, gösterilerle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler