Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Doğanyol ilçesinde Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende Türk bayrağının lavabo kapısına asıldığı iddiasına ilişkin, gerekli incelemenin başlatıldığını ve iki maarif müfettişin görevlendirildiğini bildirdi.

        Tatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün ulusal bir gazetede ve sosyal medyada Doğanyol ilçesinde Öğretmenler Günü kutlamalarında gerçekleştirilen yemin töreni sırasında Türk bayrağına saygısızlık yapıldığına ilişkin haberin yer aldığını anımsattı.

        Bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını anlatan Tatlı, şunları kaydetti:

        "Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatıldı ve iki maarif müfettişi ilçeye gönderildi. Varsa bir ihmal veya bir kasıt, ilgililer hakkında gerekli işlemler yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde salonun tamamı bayraklarla donatılmış ancak personel her tarafa bayrak asarken buraya da asmış. Bunun art niyet taşıdığı kanaatinde değiliz ancak inceleme neticesinde varsa kişilerle alakalı bir suç veya kasıt bununla ilgili gerekli soruşturmalar ve cezalar verilecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler