Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı'da bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan kaya kartalı, tedavi altına alındı.

        Kent merkezindeki boş bir arazide sağ kanadı kırık olduğu için uçamayan kaya kartalını gören bir kişi, durumu Orman ve Su İşleri Ağrı Şube Müdürlüğü görevlilerine bildirdi.

        Görevlilerce koruma altına alınan kaya kartalı, tedavisi için Kars'taki Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezine gönderildi.

        Orman ve Su İşleri Ağrı Şube Müdürü Necati Kara, AA muhabirine açıklamasında, kartalın yapılan muayenesinde sağ kanadında kırık tespit ettiklerini söyledi.

        Kartalın tedavisinin ardından doğal ortamına bırakılacağını belirten Kara, sorumluluk alanlarındaki her türlü ihbarı anında değerlendirdiklerini ifade etti.

        Kara, kartalı bulup kendilerine haber veren vatandaşa duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, vatandaşların yaralı saldırgan hayvanlara da yaklaşmamaları, bu tür durumlarda kendilerine haber vermeleri uyarısında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler