Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca, Kalkınma Bakanlığına sunulan Hesarek Kayak Tesisi'nin master planı kabul edildi.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hesarek Kayak Tesisi'nin geliştirilmesi ile ilgili 6 ay önce Avustralya'dan gelen firma yetkilileriyle bir çalışma yaptıklarını, çalışmayla bir master planı yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

        Hazırlanan master planını DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının Kalkınma Bakanlığına sunduğunu kaydeden Arıkan, bakanlığın bu planı kabul ettiğini bildirdi.

        Plan kapsamında çalışmaların öncelik sırasına göre yapılacağını ifade eden Arıkan, master planının hayata geçmesi konusunda ihale yapacaklarını, ihale yapıldıktan sonra yapılması düşünülen yatırımların öncelik sırasına göre düzenleneceğini belirtti.

        Planda kayak pistinin uzatılması, yeni pistlerin oluşturulması, fiziki yapıların yapılması, sosyal alanların oluşturulması, ulaşım imkanlarının daha iyi hale getirilmesi ve araç park alanlarının genişletilmesinin yer aldığını bildiren Arıkan, mevcut halinin kısa, orta ve uzun vadede daha iyi duruma getirilmesi ve dönüştürülmesinin planlandığını aktardı.

        Arıkan, "Plan kapsamında tesise yaklaşık 30 milyon lira yatırım yapılması öngörülüyor. Plan ile bin 600 metre uzunluğundaki pistin, 3 bin 500 metreye çıkarılmasını hedefliyoruz. Kayak pistini Türkiye genelinde çok üst sıralara taşıyacak iddialı bir noktaya getirmek istiyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler