Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bizim dayanışmamız, birliğimiz o kadar önemli ki bunları sürdürdüğümüz takdirde vatanımıza, bayrağımıza sahip çıktığımız sürece Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir" dedi.

        Elvan, Kilis Zeytin Üreticileri Birliğinde düzenlenen Zeytinyağı Şenliği'nde, kentin yarın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, kentteki tüm şehitleri minnetle andıklarını söyledi.

        Bir Kilis türküsünde "Karanfil deste gider, kokusu dosta gider, benim kalbimde sensin, senin kalbinde kimler" sözlerinin yer aldığını anımsatan Elvan, "Bizim kalbimizde milletimiz ve Türkiye var. Kalp kalbe karşı derler ya Kilis'in kalbinde de millet, birlik, beraberlik ve hizmet sevdası var. O yüzden bizler de Kilis'e hizmet etmekten şeref duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

        İki günden beri Kilis'te zeytincilikle ilgili önemli konuların gündemde olduğunu, kentteki zeytinin ve zeytinyağının nasıl dünya markası yapılacağına dair görüşmelerin yapıldığını anlatan Elvan, her konuda olduğu gibi bu konuda da Kilis'e gereken desteği vereceklerini kaydetti.

        Elvan şunları kayretti:

        "Az önce valimize zeytinyağının fiyatını sordum. Evet biraz düşük. Oysa Kilis öyle bir zeytinyağına sahip ki dünyanın dört bir yanında markalaşması halinde yüksek fiyattan talep edilen bir ürün olması için her türlü değere sahip. Bunun için tanıtımı ve pazarlaması konusunda GAP İdaresi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı her türlü desteği verecek. Bunun gibi çok sayıda tesisin açılmasını temenni ediyorum. Kilis'in mayası, insanı ve toprağı temiz. Kilis'in temiz topraklarında organik tarımı ve özellikle de zeytinciliği marka yaparak Kilisli üreticilerimizi sadece Türkiye'de değil dünyada tanıtacağız. Ayrıca sadece zeytincilik için değil topyekün tarımsal değerleri kalkındırmak için yatırımsa yatırım, tanıtımsa tanıtım her türlü desteği vereceğiz. Kimse Kilis'in zeytinine başka marka basarak pazarlamaya kalkamayacak. Artık Kilis kendi değerine sahip çıkıyor ve kendi markasını oluşturuyor."

        Son yıllarda yapılan yatırımlara da değinen Elvan, Kilis en kısa zamanda modern bir devlet hastanesine kavuşacağını, bunun için kendisinin de gereken desteği vereceğini söyledi.

        Kilis'in güvenliğinin Türkiye'nin güvenliğiyle aynı anlama geldiğini dile getiren Elvan, "Hatırlarsanız bir ara densizlik yaptılar. Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattık. Şimdi Kilis en az diğer iller kadar güvenlidir. Yanıbaşımızda halen savaş devam diyor. Bizim dayanışmamız, birliğimiz o kadar önemli ki bunları sürdürdüğümüz takdirde vatanımıza, bayrağımıza sahip çıktığımız sürece Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir." diye konuştu.

        - Diğer konuşmacılar

        Vali Mehmet Tekin Arslan da kentte azımsanamayacak bir zeytin ve zeytinyağı üretimi olduğunu anlattı.

        Kilis'e yapılacak her türlü yatırımın karşılığını bulacağını aktaran Arslan, dünyanın en iyi birkaç zeytininden birinin bu kentte üretildiğini belirtti.

        AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger ise zeytin konusunda Kilis'te farkındalık oluşturmak için buluştuklarını söyledi.

        AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat da 40 senedir hayal edilen Musabeyli-Nurdağı yolunun ihalesinin tamamlandığını ve 15 gün içinde şantiye kurulup çalışmalara başlanacağını dile getirdi.

        Belediye Başkanı Hasan Kara, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

        Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterilerinin sunulduğu şenlikte Bakan Elvan, zeytin işleme tesisinin açılışını yaptı. Daha sonra zeytin yıkama makinesine 3 kasa zeytin boşaltan Elvan, zeytinyağı pompasıyla da tenekelere yağ doldurdu.

        Çizme giyip zeytin fidanını toprakla buluşturan Elvan, zeytin hasadı yaptı.

        Lütfi Elvan, Kilis-İslahiye karayolunda seyreden araçları da durdurarak sürücülere açılışı yapılan tesiste üretilen zeytinyağından ikram etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler