Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA / OSMANİYE (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma planı, Adana ve Osmaniye'de protesto edildi.

        Türkiye Gençlik Vakfı Adana Temsilcisi Ahmet Abdullah Sezen, Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

        Kendilerini dünyanın efendisi, kalanları da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan, bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ettiklerini dile getiren Sezen, "Kudüs'ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşılık dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz." dedi.

        Sezen, Türkiye'nin din, dil ve ırk ayrımı yapmadan tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edeceğini kaydetti.

        Basın açıklamasına, Başbakan Başdanışmanı ve Türkiye Gençlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Şen de katıldı.

        - Osmaniye

        Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi nizamiyesi önünde toplanan TÜGVA Osmaniye Temsilciliği üyeleri de sloganlarla ABD'nin planına tepki gösterdi.

        Ellerinde İsrail ve ABD'yi kınayan dövizler taşıyan grup adına konuşan TÜGVA Osmaniye İl Temsilcisi Talha Akif Gürbüz, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'ün 1948 yılından bu yana İsrail tarafından adım adım işgal edildiğini dile getirdi.

        Filistin topraklarının bombalanıp masum sivil halkın öldürülmesine batının tepkisiz kalmasını kınadıklarını belirten Gürbüz, "Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler