Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 845 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

        Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar nedeniyle 593 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

        Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kapalı yollarda çalışmalara başladığı belirtilen açıklamada, kar yağışının en yoğun olduğu Bahçesaray, Başkale, Çatak, Özalp, Saray ilçeleri ve Gürpınar'ın Güzelsu bölgesindeki tüm köylerin yolunun kapandığı aktarıldı.

        Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Van-Bahçesaray yolu dün saat 09.00'dan itibaren ulaşıma kapandı. Yoğun kar ve tipinin etkili olduğu yolda, yağışın etkisini yitirmesiyle yol açma çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

        Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu ve aralıklarla kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

        Olumsuz hava koşulları nedeniyle Van'ın Başkale ile Bahçesaray ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

        Belediye ekipleri, kent merkezi ve ilçelerde ana yollar ile kaldırımlarda karla mücadele çalışmalarına başladı.

        - Bitlis'te eğitime kar engeli

        Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Valilik, olumsuz hava koşulları sebebiyle kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de 1 gün idari izinli sayılacaklarını duyurdu.

        Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, il genelinde etkili olan kar yağışından dolayı 158 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Kurtkan, kapalı köy yollarını açmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.

        Karayolları ve belediye ekipleri kent merkezindeki cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışmalarını sürdürürken vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizledi.

        - Muş'ta 55 köy yolu ulaşıma kapandı

        Muş Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmetşah Şentürk, merkez ve ilçelerde 55 köy yolunun kardan ulaşıma kapandığını bildirdi.

        Şentürk, karla mücadele ekiplerinin ulaşıma kapanan köy yollarında çalışmalara başladığını, en kısa sürede yolların açılacağını dile getirdi.

        Muş'ta 112 Acil Komuta Merkezi, kışın hastalara daha hızlı ulaşabilmek için 8 paletli, 1 snowtrack ambulans ve 175 personelle hazırlıklarını tamamladı.

        Köylerdeki hastalara ulaşmak için 7 gün 24 saat gelen ihbarları değerlendiren 112 Acil Komuta Merkezi görevlileri, kar paletli ambulansların bakımını yaptırarak mevsime hazır hale getirdi.

        112 Acil Komuta Merkezi İl Ambulans Servisi Sorumlusu Fatih Toplu, AA muhabirine, il genelinde 15 istasyon, 42 ambulans ve 175 personelle hizmet verdiklerini anlattı.

        Kışın kapalı yollar nedeniyle ulaşamadıkları hastalara paletli ambulansla hizmet verdiklerine işaret eden Toplu, "Bölgemizde kış çok ağır geçtiği için ambulanslarımızı ve ekiplerimizi her zaman hazır bekletiyoruz." dedi.

        Hakkari genelinde de 39 yerleşim biriminin yolunun kardan kapandığı, ekiplerin yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler