Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da, 5 kamu kurumunun ortaklığında, Avrupa Birliği (AB) fonlarından sağlanan 50 milyon avro hibeyle hayata geçirilen Lojistik Köy'ün tanıtımı yapıldı.

        Tekkeköy ilçesinde tamamı AB fonlarından sağlanan 50 milyon avro hibeyle yapılan Lojistik Köy'ün 2018'in ilk aylarında faaliyete geçmesi planlanıyor.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Lojistik Köy'de iş adamlarının katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında, lojistik alanda her türlü ihtiyacın karşılanacağı bir alan oluşturulduğunu söyledi.

        Lojistik Köy'ün inşaat çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirten Yılmaz, "Devlet Demir Yollarının ray döşemesinin de bir an önce bitmesini bekliyoruz. Zaten AB hibesi bu garanti sayesinde çıktı. Demir yolu bağlantısı olmayan bir lojistik merkeze herkes biraz temkinli davranıyor. Devlet Demir Yolları, proje hazırlığı yapıyor. Biz alan içine demir yolu hattını döşedik. Deniz yoluna, kara yoluna entegrasyonu tamam, demir yolu bağlantısı da yapılıyor." ifadelerini kullandı.

        Merkezin yaklaşık 80 bin metrekare depolama alanına sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Şu anda 50 bin metrekaresine talep var. PTT'nin de burada yer talebi bulunuyor. O da değerlendiriliyor. Yani bizim 'Burası kiralanmaz' diye bir endişemiz yok. Neredeyse inşaat bitmeden tamamı kiralanmış gibi bir talep var. Hatta kısa sürede burası dolar ve yeni depolama alanları yapmak zorunda kalabiliriz ancak bu alanın ülke ekonomisine ve Samsun'a tam verimli hale gelebilmesi için mutlaka demir yolu bağlantısının hızla bitirilmesi gerekiyor."

        Samsun Valisi Osman Kaymak ise kentin dört ulaşım ağına da sahip olduğuna işaret ederek, "Bundan sonraki iş burayı planlandığı ve hedeflendiği şekilde işletmek. Firmaların her türlü ihtiyaç duyduğu depolama alanına sahibiz. Her şeyin düşünüldüğü merkezin Türkiye ve Samsun'un ihracatına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

        Konuşmaların ardından iş adamları, lojistik merkezin depolama alanlarını gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler