Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Mescidi Haram'ın da Mescidi Aksa'nın da sahibi Allah'tır. Ama bizler de onun rızasına uygun şekilde çalışacağız. İlelebet bu topraklar için mücadele edeceğiz. O coğrafya bizim gönül coğrafyamız. Asırlardır bunun için mücadele ettik. 16 Haçlı Seferi oldu, ona bu millet göğsünü siper etti. Onlara geçit vermedi. Biz kahraman milletimize güveniyoruz. Gönül coğrafyamızın son kalesi Türkiye. Bu kale, bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır." dedi.

        Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Arızlı köy meydanında, 20 milyon lira maliyetli Arızlı Göleti temel atma merasiminde yaptığı konuşmada, önümüzdeki yıl su tutacak göletin, sulama tesislerinin de yapılmasıyla bölgeye önemli kazanç sağlayacağını bildirdi.

        ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını değerlendiren Eroğlu, "Kudüs bizim mübarek şehrimiz, mukaddes diyar. İlk kıblemiz ve Peygamber efendimizin Mescidi Haram'dan Mescidi Aksa'ya gelip, oradan miraca yükseldiği mübarek bir diyar, İslam toprağı. Maalesef ABD daha önce mecliste bir karar almıştı, onu devlet başkanları imzalamıyordu. Ancak Trump bunu imzaladı, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını kabul etti. Ama biz bunu asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

        - "Alınan bu kararı kabul etmiyoruz"

        Eroğlu, Kudüs'ün Müslümanlar için önemine dikkati çekerek, Mescidi Haram'ın da Mescidi Aksa'nın da sahibinin Allah olduğunu belirtti. "Ama bizler de onun rızasına uygun şekilde çalışacağız. İlelebet bu topraklar için mücadele edeceğiz" diyen Eroğlu, şunları aktardı:

        "O coğrafya bizim gönül coğrafyamız. Asırlardır bunun için mücadele ettik. 16 Haçlı Seferi oldu, ona bu millet göğsünü siper etti. Onlara geçit vermedi. Biz kahraman milletimize güveniyoruz. Gönül coğrafyamızın son kalesi Türkiye. Bu kale, bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır. Alınan bu kararı kabul etmiyoruz ve ayıplıyoruz. Çünkü Kudüs sadece Müslümanların değil, aynı zamanda Hıristiyanların da mübarek mekanıdır. Devlet-i Ali Osman oralara hakim olduğu zaman bütün dinlere karşı, özellikle hoşgörüyü gösterdi. Bunlardan bu hoşgörüyü göremiyoruz. Tabii bununla ilgili mücadelemiz devam edecektir."

        - "Bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük"

        Bakan Eroğlu, bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Eroğlu, "Bütün Türkiye için çalışıyoruz. Dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile şu ana kadar sırf suyla alakalı 7 bin 200 tesis açtık. 600 de İstanbul'da açmıştık. 7 bin 800 tesisle dünyada rekora imza attık. Bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük." ifadesini kullandı.

        Dünyanın en yüksek barajlarını yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

        "Bütün şehirlerin içme suyu tesisleri, sulamalar, her tarafta baraj, gölet... Bin günde bin göleti sulamasıyla tamamladık. Şimdi hedef, 2019 sonuna kadar bin 71 baraj ve göleti tamamlayarak, aziz milletin hizmetine sunmaktır. Sadece suda değil, ormancılıkta da destan yazdık. Şu ana kadar 4 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Ormanları halk için kullanıyoruz."

        Eroğlu, daha sonra Şuhut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde fidan dikti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler