Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Avrupa Yatırım Bankasının 150 milyon avroluk krediyi onaylandığını belirterek, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçelerinde altyapının tamamen yenileneceğini müjdeledi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aktaş, Mustafakemalpaşa Belediye Meclis Toplantısı'na katıldı. Aktaş, burada yaptığı konuşmada, 2018'de yapılması planlanan yatırımları anlattı.

        Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçelerinde sosyal yaşamı olumsuz etkilemeden, bir plan dahilinde altyapı çalışmalarının hızlıca hayata geçirileceğini aktaran Aktaş, "Talepler çok, kaynaklar sınırlı. Bunun için projelerde aciliyete önem vereceğiz. Yapacağımız iş, 1 kişiyi mi, 10 kişiyi mi, bir mahalleyi mi yoksa ilçeyi mi ilgilendiriyor? Buna göre hareket edeceğiz." dedi.

        Aktaş, imkanlar dahilinde ilçede yaşam kalitesini daha da yükseğe çıkarmak için gereken tüm çalışmaların yapılacağını belirterek şunları kaydetti:

        "Bütçe gerçekliği de düşünülerek, başlanmış projeler tamamlanacak. Bazı projelerde ise revizyona gidilecek. Bu arada Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçelerinin altyapısı için büyük önem taşıyan Avrupa Yatırım Bankası kredisi onaylandı. Mustafakemalpaşa ilçemize zarar veren bir çalışma olmaması için plan dahilinde, sosyal yaşamı olumsuz etkilemeden çalışmaları bir an önce başlatacağız. Mustafakemalpaşa'nın 40 yıldır beklediği altyapı sorunu böylelikle çözüme kavuşmuş olacak. Ocak ayında sözleşme imzalanacak ve 150 milyon avroluk Avrupa Yatırım Bankası kredisiyle Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçelerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları sil baştan yenilenecek."

        Alinur Aktaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ı da makamında ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler