Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın Edremit ve Çaldıran ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine destek verdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan askerlerin yargılanmasına devam edildi.

        Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada Edremit ilçesinde darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla haklarında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırma veya görevini engellemeye teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Askeri komutanlıkların gasbedilmesi" suçlarından dava açılan tutuksuz sanıklar astsubaylar Koray Acar, Sinan Filiz ve Uzman Çavuş Mutlu Samur ile sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu.

        Duruşmayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da izledi.

        Sanık avukatları, mahkeme heyetinin değiştiğini, tanıkların asıl heyet tarafından dinlenmesinin yargılama açısından daha yerinde olacağını belirterek, tanıkların bir sonraki celse dinlenmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, tanıkların bir sonraki celse dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Çaldıran ilçesindeki darbe girişimine ilişkin eski İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kandır ile eski Yüzbaşı Rıdvan Yıldırım'ın yargılandığı dava da mahkeme heyetinin değişmesi nedeniyle ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler