Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan, insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin, ülkelerin iç sorunu olmaktan çıktığını ve tüm insanlığın ortak bir sorunu haline geldiğini belirtti.

        Yontan, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

        İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin; insanların huzur, güven ve barış içinde yaşamasını, bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınmasını öngördüğüne işaret eden Yontan, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Günümüzde insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ülkelerin bir iç sorunu olmaktan çıkmış, tüm insanlığın ortak bir sorunu haline gelmiştir. Bugün sadece elde edilen hakları gururla hatırlama günü değil, bu süre zarfında hak ihlallerinin tekrarlanmaması için ulusal ve uluslararası alanda ortak çabaların arttırılması ve hak ihlallerine karşı hep birlikte yüksek sesle karşı koyma günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler