Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yoğun kar yağışının ardından Cıbıltepe Kayak Merkezinde 2017-2018 kayak sezonu açıldı.

        Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Cıbıltepe Kayak Merkezinde kar kalınlığının 45 santimetreye ulaşması üzerine kayak sezonunu açtıklarını söyledi.

        Sezon öncesi altyapıda gerekli çalışmaların tamamlandığını belirten Toksoy, "Şu anda kayak merkezimizde doğal güzellikler arasında pistlerimize kayakseverler akın etti, kayağın keyfini yaşıyor. Bizim farklılığımız, ender bulunan kristal kar ve sarıçam ormanları arasında güvenli kayak yapılmasıdır." dedi.

        Kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistler için uçak biletleri konusunda düzenleme yapılacağına dikkati çeken Başkan Toksoy, şunları kaydetti:

        "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla uçak saatleri ile bilet ücretlerinde uygun bir düzenleme yapılacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan bu konuda gerekli çalışmayı başlattı. Bu sorun çözüldükten sonra biz, dünyanın ve Türkiye'nin her tarafından kayakseverleri Sarıkamış'a bekliyoruz. İnşallah kazasız belasız bol bereketli bir sezon olacak."

        Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan Taş da "Çok güzel güneşli bir günde kayak sezonunu açtık. Bütün kayakseverleri pistlerimizde, kristal kar üzerinde kayak keyfi yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

        Kayak Antrenörü Yusuf Alp ise bu sene pistlerin güzel düzenlendiğini, kayak tutkunlarının mutlaka Sarıkamış'ı tercih etmeleri gerektiğini belirtti.

        Türkiye'nin en uzun kayak pistlerinin bulunduğu kayak merkezinde 8 slalom ve 1 snowboard pisti ile saatte bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip 4 telesiyej bulunuyor. Ayrıca kayak merkezinde 10 otel yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler