Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için Hamur İlçe kırsalında yemleme çalışması yapıldı.

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından gece hava sıcaklığı Ağrı’da sıfırın altında 19 derece civarında ölçüldü.

        Soğuk havalardan insanların yanı sıra yaban hayatının da olumsuz etkilendiği Ağrı’da, kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının imdadına doğaya yem bırakan Orman ve Su İşleri Müdürlüğü görevlileri ile duyarlı vatandaşlar yetişti.

        Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri yaban hayvanlarının aç kalmaması ve yaşamlarını devam ettirebilmeleri için yemleme çalışmalarına başladı.

        Ekipler, Ağrı ve ilçelerinde, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya buğday, sakatat, pazar artığı, ot ve yemek artığı olmak üzere bu yıl doğaya toplam 12 ton yiyecek bırakmayı hedefliyor.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürü Mehmet Fehmi Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağır geçen kış mevsiminde bölge için 56 ton, Ağrı için ise 12 ton yemleme çalışması yapılacağını belirterek sezonun ilk çalışmasını Ağrı’dan başlattıklarını söyledi.

        Avcıların, avlanma kurallarına uyması konusunda uyarılarda bulunan Yüksel, şöyle konuştu:

        “Amacımız, ağır kış şartlarında doğada yem bulmakta güçlük çeken hayvanlar için doğayı yemleme konusunda takviye etmek ve biyoçeşitliliği artırmaktır. Biyoçeşitliliği, flora ve fauna açısından zengin yöreye sahibiz. Burada da bir farkındalık yaratmak için ilk yemleme çalışmasını başlattık. Burada kamuoyunun ve vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Özellikle avcı arkadaşlarımızdan ağır kış şartlarında hayvanların hareket kabiliyetlerinin azaldığı ve aç kaldığı bu dönemlerde avcılık yapmamaları ve doğaya destek olmaları konusunda ricamız olacak.”

        Yemleme çalışmasına Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Çörtük, Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Necati Kara ile Şube Müdürlüğü ekipleri, avcılar ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler