Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAN (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Karaman'da protesto edildi.

        Karaman'da lise öğrencileri öncülüğünde tren garında toplanan grup, ABD ve İsrail aleyhine ellerindeki "Katil İsrail, işbirlikçi ABD", "Kudüs evimiz, kırmızı çizgimiz", "Katil İsrail, Filistin'den defol" şeklindeki dövizlerle slogan atarak 1. İstasyon Caddesi'nden 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

        Meydanda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar ile buluşan grup, basın açıklaması yaptı.

        Lise öğrencisi Nursi Talha Yıldırım, denize tatile gitmek yerine Kudüs'e gidip, Kudüs, Rabia ve Arakan için her gün dualar edilmesi gerektiğini söyledi.

        Kudüs'ün her gün hatırlanması gerektiğini belirten Yıldırım, şunları aktardı:

        "Biz Kudüs'ü unutursak gavur elbette gavurluğunu yapacaktır. Biz her zamankinden daha çok çalışırsak Kudüs kurtulur. Kudüs kurtulursa hayata esir olan ruhlarımız da arınacaktır. Kudüs Allah'ın bir emanetidir. Biz Allah rızası için ve yalnız Allah'a güvenerek daha çok çalışmalıyız. Daha dürüst, daha temiz, daha ahlaklı olduğumuz zaman, kardeşlerimizle daha iyi geçindiğimiz zaman göreceksiniz Kudüs kendiliğinden kurtulacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler