Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - AK Parti̇ Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Kudüs, Filistin'in başkentidir, ümmetin umududur, kutsalımızdır, miracımızdır. Oranın Filistin'in dışında başkent olmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

        Partisinin Kocaeli İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Çalık, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ün İsrail'in başkent olması yönündeki imzası üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm dünyayı ayağa kalkmaya çağırdığını, Müslüman coğrafyası ve ümmetin ayağa kalktığını söyledi.

        Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün önemine işaret eden Çalık, "Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemiz. Nasıl son kıblemiz Kabe'miz bizim için kıymetliyse ilk kıblemiz Mescid-i Aksa da o kadar kıymetlidir. Mescid-i Aksa'nın içinde bulunduğu Kudüs şehri bizim kutsallarımız içerisindedir. ABD Başkanı Trump'ın atmış olduğu imzayı asla kabul etmedik ve hiçbir şekilde kabul etme imkanımız ve ihtimalimiz yoktur. Ne ümmetimizin ve İslam coğrafyasının bunu kabul etme imkanı ve ihtimali yok." diye konuştu.

        Çalık, dün Washington'da Beyaz Saray önünde Müslümanların namaza ve duaya durduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin üyesi ülkelerle diğer ülkelerin liderleriyle görüşmeler yaptığını anımsatarak, şöyle devam etti:

        "Biraz evvel aldığımız haber, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Trump'ın attığı Kudüs İsrail'in başkentidir imzasını reddetmiştir. Kabul etmemiştir. İnşallah bir nebze vicdanları varsa semavi dinlere sahiplerse o üç dinin temsilinin olduğu yere Kudüs'e herkesin sahip çıkması gerekir. Kudüs, Filistin'in başkentidir, ümmetin umududur, kutsalımızdır, miracımızdır. Kudüs'ün, Filistin'in dışında başkent olmasına asla izin vermeyeceğiz. İnşallah bütün dualarımız gözü yaşlı Filistinli kardeşlerimiz içindir. Ortadoğu'daki dökülmek istenen göz yaşlarının artık sonlanması temenni ediyoruz."

        - "Kasetle geldi, dekontla gider"

        Türkiye'deki siyasi gelişmelere de değinen Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te aldıkları oyun hakkını vermediğini, Türkiye'ye karşı milli ve yerli bir duruş sergilemediğini söyledi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Bütün okların Türkiye'ye çevrildiği bir dönemde, herkesin Türkiye'yi yıkmak üzere yola çıktığı bir dönemde, onların haznesine su taşıyan bir CHP'nin genel müdürü var. Elindeki iftira attığı belgeleri mendil gibi sallayan bir genel müdür var. Ben elinde sallamış olduğu belgeleri, salladığı son mendil olarak nitelendiriyorum. CHP Genel Başkanı'nın nasıl geldiğini biliyorsunuz. Kasetle geldiğini biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız geçen grup toplantısında söyledi, biz de tekrar ediyoruz. Kasetle geldi, dekontla gider. Mendili sallaya sallaya gidecek. İftiralarında boğulacaktır inşallah."

        Toplantıya Çalık'ın yanı sıra TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman ile partili kadınlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler