Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Karaaslan, mesajında, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından temel hak ve hürriyetlerin korunmasını güvence altına alan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin imzalanmasının 69'uncu yılının kutlandığını hatırlattı.

        Rengine, cinsiyetine, milletine ve dinine bakılmaksızın tüm insanların temel insan hakları başta olmak üzere özgürlüklerinden vazgeçmek zorunda kalmadığı adaletli bir dünya arzuladıklarına işaret eden Karaaslan, "AK Parti hükümeti olarak insan haklarının tüm mazlum coğrafyalar için öneminin altını çiziyor, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere haksızlıklara ve vicdanları yaralayanlara karşı dik duruş sergiliyoruz." ifadesini kullandı.

        Son günlerde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararıyla gündeme gelen meselenin de bir insan hakları ihlaline dönüştüğüne dikkati çeken Karaaslan, Filistin halkının bu defa da ABD'nin son tavrı nedeniyle hedef olduğunu kaydetti.

        Karaaslan, mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Bugün Kudüs'ü savaşın, kavganın merkezi haline getirmeye çalışanlar bilmelidirler ki Kudüs, insanlık tarihi boyunca barışın ve adaletin sembolü olmuştur. Kudüs'te farklı dinlere ait kutsal mekanlar ve manevi iklim öyle iç içe geçmiştir ki bu anlayışı zorbalıkla birbirinden ayırmak mümkün değildir. AK Parti hükümeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde konunun yakından takipçisidir, bundan sonraki süreçte de takipçisi olacaktır. Tarihte yaşanan acılardan ders çıkarmayanların bugün sergilemiş olduğu işgalci tavır ve uluslararası örgütlerin sessizliği tüm insanlık açısından vicdanları yaralayan ve kabul edilemez bir fotoğrafı gözler önüne sermektedir. Kudüs yalnızca Filistin'de yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesidir. Kudüs yalnız değildir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler