Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'in Midyat ilçesinde "Midyat Biriz" çalıştayı düzenlendi.

        Tasarım Vakfı tarafından ilçedeki bir otelde düzenlenen çalıştayda, Midyat'ın kentsel ve kırsal tasarımı, "Biz Biriz Projesi" olarak Dünya Kültür Mirası Listesi'ne taşınabilmesi ele alındı.

        Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, sağlanacak destekle arzu edilen geçmişteki hayvancılığın sağlanabileceğini dile getirdi.

        Eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ise projenin hayata geçirilmesi ile çok büyük bir mesafe alınacağını ve bunun bir fırsat olduğunu belirterek, bur fırsatın iyi kullanılması gerektiğini söyledi.

        Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, bunun 4-5 önce çalıştıkları bir proje olduğunu aktararak, 8 ay önce GAP İdaresi Başkanlığı ve Midyat Kaymakamlığının yetkisi ile araştırmaya girdiklerini bildirdi.

        Proje kapsamında, 56 köyde sosyolojik veriler, yerleşim yerleri ve geçim kaynakları gibi birçok konuyu tek tek ele alarak incelediklerini dile getiren Malhan, "Bunların nasıl rehabilite ve restorasyona tabi olacağını belirledik. Buranın bir imar değişikliğine gitmesini öngördük. Turizme açılması ve yerel halkın korunmasını işin başında tuttuk. Burasının kendisine has endemikler var. Bunlar elimizi neye atsak elmas madeni gibi karşımıza çıkıyor. Tarihiyle, binalarıyla, insanlarıyla her birinin o kadar kıymetli izleri var ki elimizde bugün Deyrulzafaran'ın altındaki güneşe tapanların tapınak yeri bir başka olay. Midyat'ı bir birlikler şehri yapma çabasındayız." diye konuştu.

        Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün'ün konuşma yaptığı çalıştaya kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler