Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Antalya'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri tarafından protesto edildi.

        Muratpaşa ilçesi Kapalı Yol Havuz Başı önünde İHH İnsani Yardım Vakfı, Akdeniz Dayanışma Platformu, Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu gibi birçok sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek, ellerinde "Kudüs onurumuzdur, hepimiz Filistinliyiz direneceğiz, yaşasın Kudüs intifadası" yazılı pankart, Filistin ve Türkiye bayrakları açarak, ABD ve İsrail aleyhine slogan atıldı.

        İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, sivil toplum kuruluşları adına yaptığı basın açıklamasında, insanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zamandan geçildiğini, kanlı iktidarını sürdürmek isteyen zihniyetin Kudüs üzerinde yeni bir hamle yapmaya başladığını ifade etti.

        Kudüs İslam'ın ve insanlığın olduğunu kaydeden Yıldırım, "Kudüs, ilk kıblemiz, kalbimizin ilk başkentidir. Kudüs, dünya barışının düğüm noktasıdır. Bu emanet iyilere, erdemlilere verilmiş, ahlaksızlara, katil sürüsüne değil." dedi.

        ABD'nin "Kudüs İsrail'in başkentidir" demekle İsrail'in başkenti yapılamayacağını vurgulayan Yıldırım, bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolunun Kudüs'ün tekrar Müslümanlar'ca idare etmesiyle mümkün olduğunu bildirdi.

        Gösteriye, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler