Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca Muş'a yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzu, kışın sert geçtiği ilde yüzmek isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

        Bakanlığın 5 milyon lira harcayarak il merkezinde yaptırdığı yarı olimpik yüzme havuzunda vatandaşlar kışın da yüzmenin keyfini yaşıyor.

        Haftanın 6 günü hizmet veren havuzdan çocuk, engelli, kadın ve erkekler belirli saatlerde faydalanırken, yüzme bilmeyenlere de haftanın 4 günü eğitim veriliyor.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, yaptığı açıklamada, yüzme havuzunun kışın da hizmet verdiğini anlattı.

        "İlimiz, bölgenin en soğuk ve sert kış iklimine sahip illerden biri. Biz de bu soğuk havalarda vatandaşlarımıza yarı olimpik yüzme havuzunu açtık." diyen Kardaş, havuzun hem yazın hem de kışın hizmet verdiğini belirtti.

        Kardaş, "Vatandaşlarımız büyük rağbet gösteriyor. Havuzumuz bütün kesime hitap etmektedir. Donanımlarımız yeterli. Biz vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz." ifadesini kullandı.

        Oğluyla düzenli olarak yüzme havuzuna gelen Nejdet Armağan da yıl genelinde havuz keyfi yaşadıklarını belirterek, "Özellikle kış mevsiminin 6 ay gibi uzun sürdüğü Muş'ta havuz olmadığı için 6-7 ay yüzmeye gidemiyorduk. Sağ olsun devletimiz bu havuzu faaliyete soktu ve şu anda sadece yılın 3 ayı değil, 12 ayında da havuza girebiliyoruz." diye konuştu.

        Kış mevsiminin kentte sert geçtiğini işaret eden Serkan Demir de "Bu tesis tüm halkımız için büyük bir avantaj. Bunu iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler