Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'da sivil toplum kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

        Kültür Park'ta toplanan çok sayıda kişi 5 dilde hazırlanan; "İsrail devlet değilki başkenti olsun", "Tek çare İslam birliği", "Kudüs, zalime mezar olacak", "Kudüs, kıble davasıdır" pankartlarıyla kararı protesto etti.

        Kentte öğrenim gören 60 farklı ülkeden onlarca öğrencinin de destek verdiği protesto gösterisinde, Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca ve Rusça "Kudüs ümmetindir" açıklaması okundu.

        Grup adına konuşan Seyit Bayram Özalp, ABD'nin kararının protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

        Ortadoğu'da yaşananların 100 yıl öncesinden planlandığına işaret eden Özalp, şunları kaydetti:

        "Burada yalnızca Kudüs'ü değil dünyadaki mazlumları yeniden ayağa kaldıracak bir iri ve diri tutacak ümmetin küçük bir numunesi olarak 60 farklı ülkeden gençler bir araya geldik. Kalbimiz Asya'dan Afrika'ya Ortadoğu'dan Balkanlara, 'biz bir milletiz' diye atmaktadır. Biz Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmak şöyle dursun İsrail diye bir devletin varlığını kabul etmiyoruz. İslam dünyası içinde aşırı hormonlu bir canavar gibi büyüyen bu sözde devlet er ya da geç tarihin çöplüğüne gönderilecektir."

        Tekbirler getiren grup üyeleri, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

        Program, yapılan duayla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler