Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - HAK-İŞ (Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu) Genel Başkanı Mahmut Arslan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanıması kararının, Birleşmiş Milletler'in 1980 kararına aykırı olduğu gibi aynı zamanda insanların yaşama hakkının ellerinden alınması dolayısıyla Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne de aykırı olduğunu belirtti.

        Arslan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, asgari yaşama standardı, sosyal koruma, düşünceyi ifade ve örgütlenme gibi sosyal hakların, insan haklarının teminatı konumunda olduğunu ancak günümüzde bu temel insan hakları alanlarında hala büyük eksiklikler yaşandığını belirtti.

        Mahmut Arslan, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması kararını ise "Trump'ın hareketi Birleşmiş Milletler'in 1980 kararına aykırıdır." diye yorumladı.

        Arslan, Trump'ın kararı sonrasında bölgede yaşanan çatışmalar sonucu çok sayıda insanın acımasızca yaşama hakkının elinden alındığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "Trump'ın bu şekilde hareket etmesi Birleşmiş Milletler'in 1980 kararına aykırı olduğu gibi aynı zamanda insanların yaşama hakkının ellerinden alınması dolayısıyla Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne de aykırıdır. Dünya siyasetinde çatışmacı, savaştan yana bir tutum izlemek, acı, üzüntü, kan ve vahşetten başka bir şey getirmeyecektir. Trump'ın bu acele ile verilmiş yanlış karardan bir an önce vazgeçmesini istiyoruz."

        Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği Başkanı da olarak bu konuda diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya geleceklerini bildiren Mahmut Arslan, bir yol haritası oluşturarak hem dünyada hem de Türkiye'de yapılması gerekenleri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

        Suriye, Irak, Afganistan ve Libya gibi Türkiye'nin komşu ülkelerinde yaşanan savaş ortamının, milyonlarca insanı yurdundan ederek mülteci durumuna düşürdüğüne işaret eden Arslan, yaşanan insanlık dramı karşısında Birleşmiş Milletler'in ve uluslararası kuruluşların bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler