Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı Rize'de protesto edildi.

        Erbakan Vakfı İl Gençlik Kolları Başkanlığı öncülüğünde Memişağa Parkı'nda toplanan grup, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.

        Burada grup adına basın açıklaması yapan Erbakan Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Özaydın, Kudüs'ün bütün İslam aleminin ortak değeri olduğunu, Filistin'in de başkenti olduğunu söyledi.

        İsrail'in bölgede bir devlet değil, ırkçı, işgalci, katil ve siyonist bir topluluğun bölgede ve dünyada terör saçan rejimi olduğunu ifade eden Özaydın, "Kudüs İslam diyarıyken Filistin'in toprağı ve başkentiyken ABD'nin İsrail'in başkentini Kudüs olarak tanıması kesinlikle kabul edilecek bir durum değil. Yaptıkları bu büyük hatadan bir an evvel dönmeleri elzem ve barışın sağlanabilmesi için mecburidir." dedi.

        Özaydın, ayağa kalkma, haykırma ve birleşme gününün bugün olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

        "Bugün ayağa kalkmayacaksak başka ne zaman ayağa kalkacağız? Bugün haykırmayacaksak başka ne zaman haykıracağız? Bugün birleşmeyeceksek ne zaman birleşeceğiz? Bu taciz ve işgale karşı sessiz kalan iktidarlara karşı Müslüman ülkelerdeki siyasi partiler harekete geçmeli ve en şedit bir biçimde muhalefetleri yapmalıdır. Bütün İslam alemine, İslam İşbirliği Teşkilatına, Dünya Müslüman Alimler Birliğine, Dünya İslam Konseyine, kurucu lider ülke ve dönem başkanı olan başta Türkiye olmak üzere D-8 İslam Birliği üyelerine, siyasi parti temsilcilerine ve mensuplarına, sivil toplum kuruluşlarına ve yüreğinde Kudüs olan herkese çağrımızdır. Ayağa kalkın ve zulme sessiz kalmayın."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler