Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Dünyada bir sarsıntı var. Bugüne kadar insan hakları, özgürlükler, demokrasi, kadın hakları gibi konularda kimseye söz bırakmayanlar, bize sürekli tepeden bakıp parmak sallayanlar bugün sessizler. Küçücük çocuklar Kudüs'te gözaltına alınırken sessizler. Tüm dünyada hukuk yerle bir edilirken sessizler ama bir ülke sessiz değil o da Türkiye." dedi.

        Karaaslan, AK Parti Milas 6. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'de siyaset yapmanın Türkiye'nin geleceği için çalışmak anlamına geldiğini söyledi.

        "Türkiye'nin kaderi belki de bir siyasi partide, bir siyasi hareketle hiç bu kadar birbirine denk olmamıştı." ifadesini kullanan Karaaslan, "Siyaset bir tercihtir. Birçok parti çıkar, vatandaşı ikna etmek için bir dönem seçim çalışmaları yapar, görevi devraldığında bir diğer döneme gidene kadar vatandaşın taleplerine çözüm üretmeye çalışır ve sonra bu başarısıyla değerlendirilir." diye konuştu.

        AK Parti'nin herhangi bir siyasi parti olmadığını dile getiren Karaaslan, şöyle devam etti:

        "Bugün Kudüs'te semaya açılan eller, bizim için de dua etmekte. 'Allah Recep Tayyip Erdoğan'a uzun ömürler versin.' diye dua etmekte. 'Allah onu bizim başımızdan eksik etmesin.' diye dua etmekte. Bugün Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak siyaset yapmak, bugün bu coğrafyada yaşanan acılara bir umut olmak, o gözyaşlarını bir nebze olsun dindirebilmek iradesini içinde yaşamak demektir. AK Parti'de siyaset yapmak çözümün bir parçası olmak demektir. AK Parti'de siyaset yapmak, hainlere, teröristlere 'dur' diyebilmektir, onlara dik durabilmektir, dünyaya dönüp 'dünya 5'ten büyüktür.' diyebilmektir."

        Karaaslan, AK Parti'nin yeni Türkiye ideali olduğunu, 2019, 2023, 2053 ve 2071 hedefleriyle daha büyük ve güçlü Türkiye için yola devam ettiklerini vurguladı.

        Bir ülkenin demokrasisinin gelişmesi için iktidar kadar muhalefetin de önemli olduğunu belirten Karaaslan, "Muhalefetin kalitesi, demokrasinin de çıtasını belirler. Şu bizim en eksik olduğumuz, bizim iktidar olarak keşke şu kalite yükselse dediğimiz bir ana muhalefet partisi var." ifadesini kullandı.

        - Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir açıklamasına değinen Karaaslan, şunları kaydetti:

        "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günüydü. O günlerde Kılıçdaroğlu'nun bir açıklaması oldu. Dedi ki 'Eğer bir erkek yoksulluk çekiyorsa, iş bulamıyorsa, evine para götüremiyorsa ve o evde tencere kaynamıyorsa gider hıncını karısından alır, ne var ki bunda.' dedi. Hepimizin ailesinde zaman zaman işsizlik, yoksulluk, iç sıkıntılar olmuştur. Kimin haddine bir erkek işinde para kazanamıyor ve o dönem için sıkıntı çekiyor diye karısını dövmeyi ona meşru kılan bir zihniyetle meseleye bakmak? Kimin haddine, evde tencere kaynatmıyor diye kadının dövülmesini meşru kılan bir zihniyetle meseleye bakmak? Kimin haddine, böyle bir zihniyete sahipken bir de bu ülkenin yönetimine sahip olmak? Bu mümkün değil."

        Dünyada dengelerin hızla değiştiğine işaret eden Karaaslan, "Dünyada bir sarsıntı var. Bugüne kadar insan hakları, özgürlükler, demokrasi, kadın hakları gibi konularda kimseye söz bırakmayanlar, bize sürekli tepeden bakıp parmak sallayanlar bugün sessizler. Küçücük çocuklar Kudüs'te gözaltına alınırken sessizler. Tüm dünyada hukuk yerle bir edilirken sessizler ama bir ülke sessiz değil o da Türkiye." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler