Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, doğru din eğitiminin önemli olduğunu belirterek, Diyanet olarak yaygın din eğitimi konusunda çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

        Erbaş, çeşitli ziyaretler için geldiği Niğde'de, Muhammed-ül Emin Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nun açılışını yaptı.

        Burada yaptığı konuşmada, başkanlık olarak doğru din eğitimine önem verdiklerini vurgulayan Erbaş, "Bu kurslarımızda nice evlatlarımız Kuran'ı, Hazreti Peygamberimizin örnek hayatını, ibadetlerini öğrenecekler. Doğru din eğitimi son derece önemlidir. Diyanet olarak da yaygın din eğitimi konusunda çalışmalarımız devam edecektir." ifadesini kullandı.

        - Şehit Apaydın'ın ailesine taziye ziyareti

        Erbaş, açılışın ardından nisan ayında Şırnak'ın Uludere ilçesindeki operasyonda şehit olan Efe Osman Apaydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

        Taziyede, Kur'an-ı Kerim okuyup dua eden Erbaş, şehitliğin peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olduğunu söyledi.

        Erbaş, her insanın ölümü tadacağını ancak vatanı, dini için canlarını feda edenlerin mertebesinin şehitlik olacağını belirterek, gençlerin bu ruhla yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

        Erbaş, ayrıca İbrahim Baloğlu Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu'nu da ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler