Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda aralarında eski Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün de olduğu 11 şüpheli yakalandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince örgüte kaynak aktardıkları öne sürülen kişilerin adreslerine operasyon düzenlendi.

        Operasyonda eski Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile aralarında daha önce görevlerinden uzaklaştırılanların da olduğu 3 Ceyhan Belediye Meclis üyesi, 3 Ceyhan Ticaret Odası çalışanı ve 4 belediye çalışanı gözaltına alındı.

        Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        Alemdar Öztürk, 22 Mart 2016 tarihli Merkez Disiplin Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 24 Mart 2016'da AK Parti'den ihraç edilmiş, 16 Haziran 2017'de ise İçişleri Bakanlığı tarafından hakkındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde Ceyhan Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler