Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA/ZONGULDAK (AA) - Sakarya ve Zonguldak'ta, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, sivil toplum kuruluşu üyelerince protesto edildi.

        Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Merkez Kafeterya önünde toplanan Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) üyeleri, "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol", "Kudüs'e Selam Direnişe Devam", "Kudüs Ümmetin Kalbidir" yazılı dövizler taşıdı, "Kudüs için Direniş, İnsanlık için Diriliş" yazılı pankartı açtı.

        Grup adına açıklama yapan Halil Emre Serenli, bütün inançlarca kutsal sayılan Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti olarak kabul edildiğini anımsattı.

        Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin'in işgaline duyarsızlığın bugün olayı farklı noktalara taşıdığını belirten Serenli, "Her anlamda ortak yaşama kültürünün sembolü haline gelmiş bu kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme girişimi bu şehrin kültürel ve tarihi kodlarına aykırı olmakla beraber yaşadığımız coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye atmaktadır. Bu talihsiz karar hiçbir şekilde Kudüs’ün statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabulüyle de hiçbir geçerliliğe sahip değildir." diye konuştu.

        Serenli, ABD başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'de bulunan İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını hukuk dışı, sorumsuz ve kışkırtıcı bulduklarını belirterek, kararı kınadıklarını ifade etti.

        - Zonguldak

        Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi önünde toplanan ADEM üyeleri ile Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun'un da aralarında yer aldığı gruptakiler karara tepki gösterdi.

        ADEM öğrenci temsilcisi Yunus Karakurt, yıllardır bütün dünyanın önünde Filistin'de insanlık trajedisinin yaşandığını söyledi.

        Kudüs'ün Müslümanların nazarında mihenk taşı olduğunu ifade eden Karakurt, "Her bir karışı ilahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması sebebiyle Kudüs, insan olma şuuru selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir." dedi.

        Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını kınadıklarını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler