Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erkan Kılıç, "Sivil toplumdan, vatandaştan kopuk bir yönetim anlayışının sürdürülebilmesi çağımızda mümkün değildir." dedi.

        Bakanlığın uygulamaya koyduğu İzleme ve Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesi kapsamında Van'a gelen Kılıç, valilik ziyaretinin ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) toplantı salonunda sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla görüştü.

        Kılıç, yaptığı açıklamada, bakanlığın, kanunda tanımlı görevlerini ne kadar başarılı bir şekilde yerine getirip getirmediğini bizzat hizmeti alan vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri ile görüşerek tespit etmeye çalışacaklarını bildirdi.

        İçişleri Bakanlığı olarak gelecek dönemde hangi adımların atılması gerektiği noktasında bir çalışma başlatıldığını aktaran Kılıç, şöyle dedi:

        "Gün içerisinde İçişleri Bakanlığımızın sunmuş olduğu hizmetin vatandaş nezdinde kalitesini ölçmeye geldik. Bu toplantıda Van ile ilgili olarak bakanlığımızın yürütmüş olduğu hizmetlerdeki genel durum nedir? Herhangi bir aksaklık, eksiklik var mı, vatandaş memnuniyeti hangi noktada ve Van'la ilgili yapacaklarımız nelerdir? konularını yaklaşık iki buçuk saat boyunca tartıştık. Bununla ilgili tespitlerimizi yaptık. Biz de almış olduğumuz bu bilgileri başta sayın bakanımıza arz ederek bu sorunları çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

        - "Vatandaştan kopuk yönetim anlayışı sürdürülemez"

        Kılıç, 112 Acil hizmetleri başta olmak üzere göç, nüfus hizmetleri, güvenlik, şehit ve gaziler ile bakanlığın diğer hizmetlerini yerinde inceleyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

        "Bizzat vatandaşların evlerine giderek ziyaret edeceğiz. Onlarla karşılıklı görüşeceğiz. Bizim vermiş olduğumuz hizmetin kalitesinden memnunlar mı, yeterli ve zamanında hizmet alıp almadıklarını birebir yapacağımız görüşmelerle tespit etmeye çalışacağız. Biz sahada verdiğimiz hizmeti görmek, sahaya dokunmak istiyoruz. Bu şekilde çağdaş yönetim anlayışının gerekleri olarak bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Sivil toplumdan, vatandaştan kopuk bir yönetim anlayışının sürdürülebilmesi çağımızda mümkün değildir. Biz bakanlık olarak merkez ve taşra arasında köprü görevi görerek, taşradaki güzel şehirlerimizin eksikliklerini merkeze taşıyarak bu sorunları çözmek istiyoruz. Güvenlik ve uyuşturucuyla mücadele konularıyla ilgili de çok ciddi çalışmalar yapılıyor ve çok önemli sonuçlar da alınıyor. Bunlar aynı kararlılıkla devam edecek. Kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah ülkemizdeki sorunları hep beraber el birliğiyle çözeceğiz."

        Toplantıya, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Komutanı Tuğgeneral Abdullah Koçum, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Alpaslan Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Fatih Geyim, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanı Kemal Şahin, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler