Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Süper Lig'in 15. haftasında Kardemir Karabükspor'u 2-0 mağlup ettikleri maça ilişkin, "Bu maç önümüzü görme ve moral kazanma adına çok önemliydi." dedi.

        Özdilek, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, yoğun bir süreçten geçtiklerini söyledi.

        Stresi yüksek bir müsabakadan 3 puanla ayrıldıklarını vurgulayan Özdilek, maçı şöyle değerlendirdi:

        "Maç öncesi birçok eksiğimizin olduğunu ifade etmeye çalıştım. Ömer Ali Şahiner'in de sakatlanması bizi biraz daha genç oyuncuları sahaya sürmeye itti. Bakıldığı zaman, çok genç oyuncularla maçı oynamak zorunda kaldık. Bunda da oldukça başarılıydık. Belki, topa sahip olma oranında biraz daha kendimizi yukarı taşımalıyız. Çünkü kolay değildir bu tür müsabakaları oynamak. Koşu kalitemizin her zaman üstüne koyarak devam ediyoruz. Bazen ter kokan başarılarda imkanlardan çok yürek gerekiyor. Bugün bu yüreğimiz çoktu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu maç önümüzü görme ve moral kazanma adına çok önemliydi. İnşallah bundan sonra daha sağlıklı ve emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz."

        Hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını ifade eden Özdilek, "Golü erken bulmamız bizi bir anlamda rahatlatır gibi oldu ama 90 dakikalık süreçte ikinci golü bulana kadar bu stres devam etti. İkinci golü bulduktan sonra tamamen rahatladık. Moral açısından çok büyük bir ivme kazandığımızı düşünüyorum. Zorluk derecesi çok yüksek iki müsabaka daha oynayacağız; biri Göztepe, diğeri Fenerbahçe. Ben takımıma inanıyorum." ifadelerini kullandı.

        Devre arası transferiyle ilgili soruya Özdilek, "Transferlerle ilgili çalışıyoruz. Yönetimle gerekli isimleri paylaştık. Onlar da ümit ediyorum ki bu hafta itibarıyla yoğun bir şekilde bu çalışmaları yapacaklar." cevabını verdi.

        - Kardemir Karabükspor cephesi

        Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tony Popovic, yedikleri ilk golün maçın kırılma anı olduğunu belirterek, "İlk golü atan takımın büyük avantaj sağlayacağı ve maçı da kazanacağı belliydi. Biz bunun bilincindeydik ama Atiker Konyaspor ilk golü atan taraf oldu. Basit bir gol yedik. İlk golü yedikten sonra Konyaspor 1-0'ın verdiği rahatlıkla oyunu daha kolay oynamaya başladı." diye konuştu.

        Popovic, ikinci yarının ilk 20 dakikalık bölümünde gol için çok fazla fırsat yakaladıklarını dile getirerek, "Bu fırsatları değerlendirememenin verdiği yorgunluk ve futbolculardaki gerginlik bir anlamda bizim devam etmemizi engelledi. Netice itibarıyla uzatmalarda da rakibimiz ikinci golü buldu ve maçı kazandı. Tebrik ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler