Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin, "Kudüs'teki mesele, Müslüman dünyayı rahatsız ettiği kadar, enteresan belki ama Amerika'da Musevi asıllı bir kadın senatörün dahi itirazı oldu bu konuya. Kudüs, vicdanı olan herkesi rahatsız eden bir konu." dedi.

        Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Düzce İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Zamanın Ruhunu Gençlerle Yorumlamak" isimli söyleşiye katılmak üzere kente gelen Zengin, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay'ı ziyaret etti.

        Ziyaretlerin ardından TÜGVA İl Temsilciliği'ndeki söyleşiye katılan Zengin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını, bir hiç olarak gördüğünü aktardı.

        Kudüs'ün ve İslam aleminin zor günlerden geçtiğini belirten Zengin, şöyle devam etti:

        "Umarız, bugünkü bu karmaşa, bu hoyratlık, Trump'ın vermiş olduğu karar, kendi iç dizaynı ile olan süreçlerin bütün dünyaya ne getireceğini düşünmeden verilen bu kararlar, inşallah dünya ile ilgili, telaffuz bile etmek istemiyorum, daha büyük yaralara sebep olmasın. Bunun için dua ediyorum, etmemiz de lazım. Tabii ki sadece dua değil, bunun da ötesinde işler yapmak gerekiyor."

        Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplayacağını anımsatarak, "Daha dün bizim parçamız olan Kudüs, kanıyor, yıllardır kanıyor. 1945'ten beri hayatı böyle,1-2 gün değil, orada insanlar bu savaşın içinde doğdu, büyüdü, öldü, dirileri devam ediyor. 16 yaşındaki çocuğun nasıl bir çemberin içine alındığını, hepimiz gördük." diye konuştu.

        - "Dünyanın aradığı şey, yeni bir ümit aslında"

        Kudüs için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililerin dinlenmeden, durulmadan çalıştığını anlatan Zengin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı en önemli şey, Türkiye'nin düşünme paradigmasını değiştirdi, bütün hepsini değiştirdi. Bu değişikliği sadece bu ülke için yapmadı, tüm dünya için yaptı. Dünya bir şey arıyor, Türkiye de bir şey arıyor. Dünyanın aradığı şey, yeni bir ümit aslında. Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmaya çalıştığı şey, Türkiye'de ve dünyada yeni bir paradigma ortaya koymaktır, dünya için yeni bir ümit olabilmektir." değerlendirmesinde bulundu.

        Zengin, "Kudüs sonrasında ne olacak?" sorusunun cevabının belli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Cevabı bir yerde aramaya gerek yok. Dünya ne yapacak? Dünya aslında, biz ne yaparsak onunla şekillenecek. Biz bunu inşa etmiş olacağız. Cumhurbaşkanımız başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı toplanacak, inşallah bir deklarasyon yayınlanacak. Bu deklarasyonda başta Müslüman ülkelere ama sadece onlara değil tüm dünyaya yayımlanacak. Kudüs'teki mesele, Müslüman dünyayı rahatsız ettiği kadar, enteresan belki ama Amerika'da Musevi asıllı bir kadın senatörün dahi itirazı oldu bu konuya. Kudüs, vicdanı olan herkesi rahatsız eden bir konu."

        Kudüs'teki hukuksuzluğu yapanlara karşı direnç göstereceklerini vurgulayan Zengin, "Hukukla beraber, uluslararası hukuku hayata geçirerek bir direnç sağlayacağız. Elbette bunun devamında da ortaya konan da bu kendi değerler sistematiğimizin ürettiği bir yol, bir çözüm yolu aramaktır. Türkiye bunu yapıyor." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler