Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak, göçün bir sorun olarak ele alınmasından ziyade tarafı olan herkesin fayda sağlayacağı bir olgu olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

        Bıçak, Bakanlık Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğinde yürütülen Türkiye'nin Göç Yönetimini Destekleme Projesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, genel müdürlük olarak geleceğe yönelik uzun vadeli ve kapsamlı projelere büyük önem verdiklerini dile getirdi.

        Türkiye'nin, Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse ettiği projenin önemine dikkati çeken Bıçak, Türkiye'de 3,3 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyondan fazla yabancının bulunduğunu kaydetti.

        Türkiye'nin, dünyada en fazla göçmene ev sahipliği yapan ülke olduğunun altını çizen Bıçak, "Farklı uyruklarda ve farklı kültürlere sahip bu kadar çok kişiye ev sahipliği yapan bir ülkede göç olgusunun iyi yönetilmesi ülkedeki sosyal refahın ve sosyal barışın korunmasına katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

        Göç konusunda ise Bıçak, "Göç bir sorun olarak ele alınmasından ziyade tarafı olan herkesin fayda sağlayacağı bir olgu olarak değerlendirilmelidir." dedi.

        - Türkiye varış ülkesi haline geldi

        IOM Türkiye Misyon Şefi Lado Gvilava da 3,3 milyon Suriyelinin bulunduğu Türkiye'nin, dünyada en fazla Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan ülke olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin mülteciler için artık bir geçiş ülkesinden çok varış ülkesi haline geldiğini belirtti.

        Gvilava, "Etkili bir göç yönetiminin ortaya konması için uluslararası camia Türk hükümetinin göçmen yönetimi alanında yaptığı çalışmalara destek vermeli." ifadelerini kullandı.

        Finansmanı Türkiye ve AB tarafından karşılanacak proje 3 yıl olarak planlandı. Türkiye'deki göçmen krizinin yönetilmesini hedefleyen çalışma, 5,5 milyon avro bütçeye sahip.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler