Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'da Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER), Kudüs ve Mescid-i Aksa'da çekilen fotoğraflardan oluşan "İşgal 100 Yaşında" konulu sergi açtı.

        AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Çağar, Kayalıpark'taki sergi açılışından önce yaptığı açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının kabul edilemez olduğunu söyledi.

        Yaklaşık 100 yıl önce Kudüs'ün İngilizler tarafından işgal edildiğini hatırlatan Çağar, "Kudüs'ün işgal edildiği günden bu yana o kutlu beldede kan, gözyaşı ve zulüm hiç eksik olmadı. Bunun en büyük sebeplerinden biri de zalimlerin hadsizliğine karşı Müslümanların sessiz kalmasıdır." diye konuştu.

        Çağar, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "ABD pervasızca bütün dünyanın önünde 100 yıl önceki işgale mühür vururcasına Kudüs'ü siyonist işgalci İsrail'in başkenti olarak kabul ediyor. Bizler de Kudüs sevdalısı AYDER olarak 100 yıllık işgalin tarihini öğrenmek, Kudüs'ü fetheden büyük komutan Selahaddin Eyyubi, bu uğurda canını hiçe sayarak şehit olan İzzeddin El Kassam ve felçli bedeniyle siyonizme göğüs geren şeyh Ahmed Yasin'i tanıyabilmek ve onların izinden gidebilmek için bu sergiyi açtık."

        Açıklamanın ardından vatandaşlar 42 fotoğraftan oluşan sergiyi gezdi. Sergi, yarın akşama kadar açık kalacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler