Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Türk Kızılayı ekipleri tarafından son bir ayda Suriye'nin İdlib ve Lazkiye kırsalına 188 araçlık battaniye, ilaç, kıyafet, temizlik malzemesi ve gıda yardımı ulaştırıldı.

        İç savaşın başından bu yana Suriyelilerin yanında olan Türk Kızılayı, kış aylarının gelmesiyle sınır ötesine yönelik insani yardım çalışmalarını hızlandırdı.

        Bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren ekipler, 151'i İdlib kırsalı'na, 37'si Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad ve Türkmendağı'na olmak üzere bölgeye toplam 188 kamyon ve tır dolusu yardım gönderdi.

        İçerisinde, 16 bin battaniye, 250 bin parça kıyafet, 3 milyon ilaç ve tıbbi malzeme, 5 bin temizlik seti, 950 ton un, 400 yatak ile kumanya ve gıda kolilerinin yer aldığı yardımlar, Hatay'ın Reyhanlı, Altınözü ve Yayladağı sınırı yakınlarına kurulan çadır kentlere ulaştırıldı.

        Hatay sınırına yakın bölgelere kurulan çadır kentlerde 750 bine yakın Suriyeli yaşıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler